USB-apparaat om video’s te converteren

2
70
Terratec Grabster AV450 MX

Terratec Grabster AV 450MX (© ; licentie: )

De Grabster AV450 MX is een compacte oplossing van Terratec voor het overbrengen en bewerken van analoge video naar je computer. Hij verbindt camcorders, dvd-spelers, satellietontvangers, videorecorders en andere bronnen met analoge video-uitgangen met pc of notebook.

Kabels
De externe USB-videoconvertor zit in een aluminium behuizing met vergulde aansluitingen en wordt geleverd met een volledige kabelset waaronder een SCART-adapter. De Grabster AV450 MX is uitgerust met composiet-, S-Video- en stereo audio-ingangen en ook een USB 2.0-poort die de audio en video naar de pc stuurt zodat in realtime kopiëren mogelijk is. Video’s worden in MPEG-formaat opgeslagen.

Software
Met het meegeleverde softwarepakket MAGIX Movies on DVD TerraTec Deluxe Edition kun je films opnemen, knippen, archiveren en branden op dvd of bewaren op de pc. Met het pakket kan je films ook uploaden naar de portaalwebsite MAGIX Online Album zodat je video’s kan delen met familie en vrienden.

Prijs en beschikbaarheid
De Terratec Grabster AV450 MX heeft een adviesprijs van € 129.

Een overzicht van de eigenschappen:
• USB 2.0-connectie
• Poorten: Scart of composiet (RCA) en S-video, stereo audio (RCA-connector)
• Video standaard: PL, NTSC, SECAM
• Onvangstsnelheid, PAL: tot 720×576 pixels/25 fps
• Ontvangstsnelheid, NTSC: tot 720×480 pixels/29.9 fps
• Voeding via USB (geen externe adapter nodig)
• Kwaliteitsvolle aluminum behuizing
• Inclusief een uitgebreide kabelset
• MAGIX Movies op CD & DVD TT Deluxe Edition

Vorig artikelDunne multimedialaptop met hoge autonomie
Volgend artikelCamcorders met Wi-Fi- en DLNA-connectiviteit
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Omdat ik nog veel VHS banden heb liggen, besloot ik om Grabster AV 450 aan te schaffen.
    De installatie ging vlot en vlekkeloos. Dus hierna de bijgeleverde scart adapter en kabels aangesloten. Helaas, er werd geen beeld en geluid getoond of opgenomen. In de reactie van K.L. Vrolijk staat dat de Grabster niet werkt onder Windows 7. Ik had diet niet eerder gezien, en baalde natuurlijk. Dus nogmaals de software geinstalleerd op een oude XP laptop. Maar ook hier geen beeld en geluid.

    Nu had ik toevallig nog een oude scartkabel liggen met hierop een IN/OUT knop. Ik heb deze gebruikt, en ja hoor wel beeld en geluid. De opnames gaan goed. Natuurlijk geen DVD kwaliteit, maar wa verwacht je van een VHS tape.

    Conclusie: Goed apparaat, maar meegeleverde scart adapter deugt niet. Werkt wel in Windows 7, ondanks andere meldingen op internet fora.

  2. De Terratec Grabster AV450 (Ook in de handel als type G5)ziet er gelikt uit en zit in een mooie stevige verpakking. Echter na het downloaden van de (laatste) driver (1300) werkt de Grabster niet met Windows 7 ondanks dat Terratec meldt dat het zelfs geschikt is voor Windows 7 32/64 bit.

Reacties zijn gesloten.