Home Audio / Video

Camcorders met Wi-Fi- en DLNA-connectiviteit

0
18
Samsung HMX-S16 camcorder

Samsung HMX-S16 camcorder (© ; licentie: )

De nieuwe toestellen uit Samsung’s S-serie camcorders met een interne Solid State Drive (SSD) ondersteunen Wi-Fi en DLNA zodat je video-opnames ook draadloos kan delen.

De Samsung HMX-S15 en HMX-S16 zijn ’s werelds eerste serie camcorders met Wi-Fi en DLNA, aldus de fabrikant. Door de ondersteuning van DLNA kan je de camcorder draadloos verbinden met andere apparaten met DLNA-connectiviteit, zoals een HD-tv. De HMX-S15 heeft een SSD van 32 GB, terwijl de capaciteit van de HMX-S16 64 GB bedraagt. Daarnaast introduceert Samsung in de S-serie ook nog de HMX-S10, een camcorder zonder Wi-Fi, DLNA of SSD. Deze camcorder maakt gebruik van externe SD/SDHC geheugenkaartjes.

Beeldprocessor en sensor
Voor de beeldkwaliteit zorgen de Victoria Engine-processor en de 1/2.3 inch BSI CMOS-sensor. Volgens Samsung garanderen ze zelfs bij matige lichtomstandigheden hoogwaardige beelden in levensechte kleuren. De lens is een krachtige Schneider KREUZNACH Varioplan-HD-lens met Samsung’s 18x Intelli-Zoom. Het 3D Noise Reduction-filter in de processor helpt ruis voorkomen, ook bij het inzoomen, en de Optical Stabilization minimaliseert vage en schokkerige beelden.

Scherm
De camcorders uit de S-serie zijn uitgerst met een 3,5 inch breedbeeld aanraakgevoelig scherm met een 3D grafische gebruikersinterface, waarmee je door de menu’s en opties scrollt. Verder bieden de camcorders functis als het uitprinten van video’s als storyboard, of in superslow-motion opnamen maken met snelheden van 300 fps in een resolutie van 368 x 208 en van 600 fps in een resolutie van 192 x 112. Met HD-Time Lapse Recording maak je met een interval van 1 tot 30 seconden filmopnamen die je als afzonderlijke filmbestanden opslaat.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung HMX-S15, HMX-S16, HMX-S10 zijn vanaf mei 2010 verkrijgbaar. Prijsinformatie werd niet meegedeeld.