Home Internet / Diensten

Hoe laag kan een mens zinken?

0
33
Symantec

Symantec (© ; licentie: )

De naam Symantec zal je wel niet onbekend zijn. Denk maar aan Norton Internet Security, Norton Antivirus, Norton 360… allemaal beveiligingssoftware die verdeeld wordt door Symantec. De website van Symantec is voor ons vaak een bron van nieuws betreffende spyware, malware, virussen, wormen en ander internet-ongedierte.

Vandaag viel ons oog op een berichtje op één van de blogs op de website van Symantec. Het gaat over een nieuwe scam e-mail.

Scam is een vorm van oplichterij waarbij fraudeurs proberen je een som geld afhandig te maken onder valse voorwendselen. Je hebt vast al eens scam berichten in je mailbox gehad: “je hebt de loterij gewonnen, maar je moet eerst wat geld storten voor de administratieve kosten”; “we zamelen geld in voor een openhart-operatie van een arm kindje in een ver land”; “ ik heb miljoenen geërfd van een oom in Afrika, mag ik jouw bankrekening gebruiken om dat geld naar het westen te versassen?”. Je vraagt je af wie daar nog intrapt, maar we maken ons geen illusies: zolang er goedgelovige mensen zijn, zal er ook scam zijn.

Normaal zouden we geen inkt meer verspillen aan dit onderwerp, maar het berichtje op Symantec’s website betreft scam over een wel heel actueel en daardoor erg gevoelig onderwerp: de aardbeving op Haïti.