Hoe laag kan een mens zinken?

0
33
Het betrokken scam bericht (afbeelding: Symantec.com)

Het betrokken scam bericht (afbeelding: Symantec.com) (© ; licentie: )

De e-mail lijkt afkomstig van het Rode Kruis, in dit geval het Rode Kruis van Groot-Brittannië. Het briefhoofd vermeldt overigens het correcte adres van de hoofdzetel in Londen. Eerst wordt de situatie uiteengezet: zware aardbeving, totale chaos, duizenden dakloze en gekwetste mensen die wanhopig rekenen op enige humanitaire hulp. Dan wordt natuurlijk beroep gedaan op je goed hart, in de hoop op een gulle gift. Het geld dien je dan over te maken via Western Union Money Transfer. Het einde van het verhaal kun je wel raden: het opgegeven nummer heeft totaal niets te maken met het Rode Kruis!

Haïti is effectief een straatarm land, recent nog getroffen door meerdere cyclonen met bijbehorende overstromingen en als toetje krijgen ze daar nu een allesverwoestende aardbeving bovenop. En die mensen gaan die scammers dan ook nog eens beroven? Wij vragen ons echt af hoe gewetenloos een schurk moet zijn om op zo’n schandalige manier misbruik te maken van een schrijnende situatie. Hoe laag moet een mens zinken om zichzelf te willen verrijken op de kap van die sukkelaars!

Het is zeker niet uitgesloten dat dit scam bericht of een variante hierop eerstdaags ook in jouw mailbox terechtkomt. Vandaar ons advies: als je geld wil storten, doe het dan op een bekend rekeningnummer of een rekeningnummer dat op radio of televisie vermeld wordt. Reageer vooral niet op e-mails die je geld willen laten overmaken naar één of andere schimmige bank in het buitenland!

1
2
Vorig artikelCamcorders met Wi-Fi- en DLNA-connectiviteit
Volgend artikelKwartetje instapcamera’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.