Dunne multimedialaptop met hoge autonomie

0
63
De Packard Bell EasyNote Butterfly M is een relatief dunne 15,6-inch laptop voor dagelijks gebruik. De uitrusting is erg compleet, met onder andere een volwaardig toetsenbord met apart numeriek klavier. Een test!

Packard Bell EasyNote Butterfly mDe Packard Bell EasyNote Butterfly M is een vrij brede laptop, dankzij zijn 15,6-inch door led’s verlichte breedbeeldscherm en zijn volwaardige toetsenbord met apart numeriek klavier. Maar tegelijk is hij relatief licht (2,5 kg) en dun (2,5 cm). Je kunt hem dus als dagdagelijkse computer gebruiken, al moet je er wel rekening mee houden dat het scherm vastzit op een hengsel en dus over de achterkant wegklapt, waardoor het vrij laag staat. Als je er enige tijd op werkt, merk je dat je nekspieren meer worden belast omdat je je hoofd meer naar onder houdt. Dit kun je natuurlijk oplossen door deze laptop te gebruiken in combinatie met een ergonomische laptopstand, die je dan natuurlijk wel nog apart moet kopen.

Uitrusting
Deze laptop gebruikt een energiezuinig Intel Core 2 Duo SU9400 processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Het geheugen is met 4 GB voldoende ruim voorzien, maar de geïnstalleerde Windows 7 Home Premium heeft die 4 GB ook echt nodig. De videochip is een ATI Radeon HD 4330 met 512 MB eigen DDR3 videogeheugen. Verder krijg je een harde schijf van 500 GB, een HD webcam  met een resolutie van 2 megapixels een microfoon in de schermrand, een HDMI-aansluiting, een VGA-aansluiting, een multidvd-writer, WiFi 802.11n draadloos netwerk, Bluetooth 2.1, Gigabit Ethernet, 3 USB 2.0 poorten en een 5-in-1 kaartlezer.

1
2
3
4
Vorig artikelSneeuwwitje en de 22 duimpjes
Volgend artikelUSB-apparaat om video’s te converteren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.