Dunne multimedialaptop met hoge autonomie

0
63

Software
Packard Bell levert traditiegetrouw nogal wat software mee, al is een deel daarvan uitprobeersoftware. Zo krijg je versies van MS Office 2007, Norton Online Backup en Norton Internet Security 2009 die 60 dagen lagen blijven werken voor je ervoor moet betalen als je ze verder wilt gebruiken. Volledige versies zijn er van het brandprogramma Nero 9, het dvd-programma Cyberlink PowerDVD 8, het fotoprogramma Adobe Photoshop Elements 7, de kantoorsoftware Microsoft Works en enkele programma’s van Packard Bell zelf, waaronder de gaming zone en een back-upprogramma.

Registratie
Wat minder vertrouwen wekte, was dat Windows Explorer al tijdens het eerste keer starten van de Butterfly M vastliep. Windows Explorer startte daarna automatisch opnieuw en we konden gewoon verder werken. Dit gebeurde vlak voor het opstarten van het Packard Bell registratiescherm, maar we weten niet of het daar iets mee te maken heeft. Het probleem trad vervolgens wel niet meer op. Je kunt de registratieprocedure 7 dagen uitstellen of zelfs helemaal uitschakelen als je het betreffende vakje aanvinkt.

Ergonomie
Packard Bell Easynote Butterfly M achterkantWe vermeldden in de inleiding al dat het scherm redelijk laag staat. Het volwaardige toetsenbord heeft een goede aanslag en de toetsen zijn voldoende groot, maar ze liggen wel erg dicht bij elkaar, waardoor je bij het snel met tien vingers typen toch af en toe moet opletten dat je geen dubbele karakters intikt. Het aanraakgevoelige vlak kun je overigens uitschakelen met behulp van een tiptoets die er vlak naast staat. Het ledje van de WiFi-verbinding rechts boven het toetsenbord flikkert bij een draadloze netwerverbinding constant in een nogal felle oranje kleur. Dit werkt storend, maar we hebben niet direct gevonden of en hoe je dit ledje kunt uitschakelen.

1
2
3
4
Vorig artikelSneeuwwitje en de 22 duimpjes
Volgend artikelUSB-apparaat om video’s te converteren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.