Home Audio / Video

Mooie timelapse-video voor bedreigde Joshua tree

0
Een timelapse-video toont de schoonheid van de Joshua tree, een woestijnboom die voorkomt in het zuidwesten van Noord-Amerika, voornamelijk in de Mojave Desert.

Filmmaker Sungjin Ahn maakte met timelapse-fotografie een video waarin de Joshua trees de hoofdrol hebben. De Yucca brevifolia, de botanische naam van deze cactusachtige boom, is voornamelijk te vinden in de Mojave Desert in het zuidwesten van Noord-Amerika, waar er ook een nationaal park naar de boom is vernoemd.

Joshua Tree © Sungjin Ahn

Joshua Tree © Sungjin Ahn (© ; licentie: )

Sungjin Ahn, die in Los Angeles leeft, maar geboren is in Zuid-Korea, maakte gedurende een jaar beelden van de woestijnbomen in verschillende weersomstandigheden. Hij gebruikte als camera een Canon 5d Mark III en bewerkte ze met LR time lapse, Adobe Lightroom en Photoshop.

Met de video Joshua wil de filmmaker niet alleen de schoonheid van de Joshua trees tonen, maar ook aankaarten dat deze bomen bedreigd worden door de klimaatverandering.

De cactusachtige bomen kregen de naam “Joshua tree” van een groep mormoonse kolonisten, die in de negentiende eeuw met huifkarren door de Mojave Desert trokken. De vorm van de bomen deed hen denken aan de profeet Jozua, die met zijn armen naar de hemel reikt.

De timelapse-video Joshua bekijk je best in full screen voor het mooiste resultaat:

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.