Vederlichte maar stevige laptop

0
831
Dynabook pakt uit met de Portégé X30L-G Windows-laptop, die maar 870 gram weegt en toch voldoet aan de MIL-STD-810G-standaarden. Volgens Dynabook is dit ‘s werelds lichtste 13-inch notebook ooit.

De vroeger Toshiba-laptops zoals de onlangs door ons geteste Toshiba Portege X30T-E-1F7 dragen voortaan de Dynabook-merknaam. De nieuwe Portégé X30L-G weegt maar 870 gram, maar dankzij een chassis gemaakt van een magnesiumlegering is het toch een robuuste laptop die voldoet aan de MIL-STD-810G-standaarden. Het apparaat doorstond de testen voor vallen, extreme temperaturen, vochtigheid en stofdichtheid.

Het 13,3-inch IGZO FHD LCD-beeldscherm van de Portégé X30L-G werd door Sharp, het moederbedrijf van Dynabook, ontwikkeld. Het combineert een laag stroomverbruik met een hoge helderheid tot 470NIT. Mede daardoor en dankzij de energiezuinige 10de generatie Intel Core U Series processoren gaat de accu gemiddeld 14,5 uur mee in standaard Windows-benchmarks.

De USB-C Quick Charge functie zorgt ervoor dat een half uur de accu laden een autonomie tot vier uur oplevert.

Ondanks het ultradunne ontwerp, heeft de Dynabook Portégé X30L-G toch een full-size HDMI-poort, een gigabit LAN-poort en twee USB 3.0-poorten.

Dynabook Portégé X30L-G

Dynabook Portégé X30L-G (© Dynabook ; licentie: Dynabook )

De Intel 802.11ax module is klaar voor WiFi 6 en ondersteunt Bluetooth 5.0. Een Windows Hello-compatibele vingerafdruksensor zorgt in combinatie met een TPM 2.0-module en een beveiligd BIOS voor de nodige security.

De Portégé X30L-G is beschikbaar vanaf medio februari 2020 voor een momenteel nog onbekend prijskaartje.

Foto van Dynabook
Website: Dynabook België
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare smartphones met extra grote batterij
Volgend artikelBetaalbare smartphone met 256 GB opslag
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.