Betaalbare smartphone met 256 GB opslag

0
969
Huawei vernieuwt zijn vorig jaar gelanceerde Huawei P30 lite. Voor dezelfde prijs heeft het nieuwe model meer opslag, een snellere chipset en een verbeterde camera.

De nieuwe editie van de dual-sim Huawei P30 lite draait op Android 9 ‘Pie’ en EMUI 9.1 met volledige ondersteuning van Google Mobile Services. Dit is dus nog niet een van de toekomstige Huawei-smartphones waarbij de diensten van Google niet meer aanwezig zullen zijn omwille van het Amerikaanse verbod op zaken doen met de Chinese fabrikant.

De nieuwe P30 lite heeft een verbeterde 32MP selfiecamera. Dankzij de Super Selfie Night Modus kan je ook ’s nachts mooi selfies nemen. De AI-functie van de selfiecamera heeft acht automatische scèneherkenningen voor een beter fotografieresultaat.

De hoofdcamera aan de achterkant heeft drie lenzen: een high definition 48MP groothoeklens, een 8MP Ultra-Wide Angle lens en een 2MP bokeh lens voor een wazige achtergrond bij portretten.

De Handheld Super Night Modus maakt ook in het donker foto’s waarop je alle details, kleur en helderheid ziet, hoe weinig licht er ook is.

Huawei P30 lite in de nieuwe kleur Breathing Crystal

Huawei P30 lite in de nieuwe kleur Breathing Crystal (© Huawei; licentie: Huawei)

De P30 Lite 2020 editie is uitgerust met een octacore 2,2/1,9 GHz HiSilicon Kirin 810 SoC, Mali-G52 MP6 GPU, 6 GB RAM, 256 GB opslagruimte en heeft een 6,15-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1080 x 2400 pixels (405 ppi) dat voorzien is van uiterst kleine schermranden.

De selfiecamera zit bovenaan in het midden in een kleine uitkeping in het scherm en is voorzien van een functie die de smartphone in minder dan een milliseconde ontsluit door middel van gezichtsherkenning.

De 4.000 mAh-accu van de P30 Lite laad je snel bij dankzij de Quick Charge-voorziening.

De nieuwe Huawei P30 lite ligt bij ons vanaf volgende week in de winkels voor een aanbevolen verkoopprijs van € 349,- en met als kleuropties ‘Peacock Blue’, ‘Midnight Black’ en de nieuwe kleur ‘Breathing Crystal’.

Foto van Huawei
Website: Huawei
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVederlichte maar stevige laptop
Volgend artikelMini-pcs met Intel Whiskey Lake U
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.