Home Bedrijven

Vederlichte maar stevige laptop

0
Dynabook pakt uit met de Portégé X30L-G Windows-laptop, die maar 870 gram weegt en toch voldoet aan de MIL-STD-810G-standaarden. Volgens Dynabook is dit ‘s werelds lichtste 13-inch notebook ooit.

De vroeger Toshiba-laptops zoals de onlangs door ons geteste Toshiba Portege X30T-E-1F7 dragen voortaan de Dynabook-merknaam. De nieuwe Portégé X30L-G weegt maar 870 gram, maar dankzij een chassis gemaakt van een magnesiumlegering is het toch een robuuste laptop die voldoet aan de MIL-STD-810G-standaarden. Het apparaat doorstond de testen voor vallen, extreme temperaturen, vochtigheid en stofdichtheid.

Het 13,3-inch IGZO FHD LCD-beeldscherm van de Portégé X30L-G werd door Sharp, het moederbedrijf van Dynabook, ontwikkeld. Het combineert een laag stroomverbruik met een hoge helderheid tot 470NIT. Mede daardoor en dankzij de energiezuinige 10de generatie Intel Core U Series processoren gaat de accu gemiddeld 14,5 uur mee in standaard Windows-benchmarks.

De USB-C Quick Charge functie zorgt ervoor dat een half uur de accu laden een autonomie tot vier uur oplevert.

Ondanks het ultradunne ontwerp, heeft de Dynabook Portégé X30L-G toch een full-size HDMI-poort, een gigabit LAN-poort en twee USB 3.0-poorten.

Dynabook Portégé X30L-G

Dynabook Portégé X30L-G (© Dynabook ; licentie: Dynabook )

De Intel 802.11ax module is klaar voor WiFi 6 en ondersteunt Bluetooth 5.0. Een Windows Hello-compatibele vingerafdruksensor zorgt in combinatie met een TPM 2.0-module en een beveiligd BIOS voor de nodige security.

De Portégé X30L-G is beschikbaar vanaf medio februari 2020 voor een momenteel nog onbekend prijskaartje.

Dynabook
Website: Dynabook België
Categorieën: Hardware, Producenten
Update 4 jaar geleden.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten