Compacte en betaalbare e-lezer

2
58

e-lezer toe, zodat de rechten op de boeken kunnen worden gevrijwaard. Je kunt de DRM-beschermde boeken niet zomaar kopiëren of delen met anderen. De eBook Store is volledeg geïntegreerd in de eBook Library Software en je kunt rechtstreeks boeken naar je PRS-505 downloaden. Een en ander functioneert ongeveer zoals Apple’s iTunes, maar dan voor e-literatuur in plaats van voor muziek.
Een caveat: de Sony-winkel bevat geen Nederlandstalige e-boeken.

Voorbeeld van een ebook
Je kunt een gekocht ebook ook op je pc lezen

Software
Met de meegeleverde Windows-software kun je je eigen pdf- en Office-documenten overdragen naar de PRS-505. De software werkt niet onder Mac of Linux, maar er bestaat goede open source software die de PRS-505 op die platformen (en ook op Windows) ondersteunt. Surf maar eens naar de website van Calibre. Via deze software kun je ook (onbeschermde) Mobipocket-boeken converteren voor gebruik op de PRS-505.

Autonomie
Je kunt tot 7.500 bladzijden omslaan als de interne, niet-verwisselbare Lithium-Ion accu volledig is opgeladen. De autonomie is daardoor beter dan die van de iRex 1000S.

Conclusie
De Sony PRS-505 is een betaalbare en gebruiksvriendelijke e-lezer met een goed leesbaar scherm, een behoorlijke ergonomie en een goede autonomie. Gezien zijn kleinere scherm en het ontbreken van annotatiemogelijkheden is deze e-lezer minder geschikt voor het lezen van cursus- en studiemateriaal. Paperbacks lezen gaat met deze e-lezer echter net zo goed als op papier. Het grote voordeel is natuurlijk dat je zoveel boeken met je mee kunt nemen als je wil en dat de e-lezer zelf niet meer weegt dan een papieren boek.
1
2
3
4
Vorig artikelCompacte en energiebesparende netwerkschijf
Volgend artikelGehoste bedrijfsapplicaties Google klaar voor het echte werk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De Sony ondersteunt geen drm-beschermde mobipocket-boeken, dus die kun je er niet op lezen. Als de boeken niet beschermd zijn via drm dan kan het wel. Ook pdf-formaat wordt ondersteund, of het eigen eboekenformaat van Sony zelf. De winkel die je linkt in je bericht verkoopt zijn meeste boeken in beschermd mobipocket formaat, dat werkt dus niet op de PRS-505, wel op de iRex 1000S (en andere iRex modellen).

  2. Ik sta op het punt er een aan te schaffen maar ik vraag me af of het mogelijk is om (Nederlandstalige) boeken te bestellen bij bijv. http://www.selexyz.nl. Ik kom daar nl. niet achter en ben een beetje bang dat het niet lukt omdat sony een eigen formaat of zo gebruikt.
    Alvast dank voor de reactie.

Reacties zijn gesloten.