Compacte en betaalbare e-lezer

2
58

mee naar muziek luisteren. Oortjes worden evenwil standaard niet meegeleverd, maar de PRS-505 heeft onderaan aan standaard 3,5 mm ‘minijack’ audioaansluiting.
Een lader wordt ook niet meegeleverd, maar je kunt elke standaard USB-lader gebruiken, of de PRS-505 opladen via de usb-poort van je pc.
De PRS-505 weegt 260 gram zonder en 342 gram met de afneembare soft cover. Hij meet 123 x 174,3 x 7,8 mm.

Sony eBook Store
Sony heeft een eigen e-boekenwinkel waar je honderdduizend boeken vindt, zowel betalende als gratis. De e-boeken zijn er doorgaans tien procent duurder dan bij Amazon, maar aangezien je de Kindle bij ons niet kunt verkrijgen heeft Sony de markt hier zowat voor zichzelf.

Sony e-book winkel
Sony eBook Store & Library Software

Sony heeft een overeenkomst met Google waardoor je 500.000 publieke domeintitels die door Google zijn ingescand kunt downloaden naar de PRS-505. Boeken moet je downloaden via de Sony eBook Library Software. Die kent een unieke code aan jouw

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte en energiebesparende netwerkschijf
Volgend artikelGehoste bedrijfsapplicaties Google klaar voor het echte werk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De Sony ondersteunt geen drm-beschermde mobipocket-boeken, dus die kun je er niet op lezen. Als de boeken niet beschermd zijn via drm dan kan het wel. Ook pdf-formaat wordt ondersteund, of het eigen eboekenformaat van Sony zelf. De winkel die je linkt in je bericht verkoopt zijn meeste boeken in beschermd mobipocket formaat, dat werkt dus niet op de PRS-505, wel op de iRex 1000S (en andere iRex modellen).

  2. Ik sta op het punt er een aan te schaffen maar ik vraag me af of het mogelijk is om (Nederlandstalige) boeken te bestellen bij bijv. http://www.selexyz.nl. Ik kom daar nl. niet achter en ben een beetje bang dat het niet lukt omdat sony een eigen formaat of zo gebruikt.
    Alvast dank voor de reactie.

Reacties zijn gesloten.