Compacte en betaalbare e-lezer

2
58

positief beantwoorden. Door zijn kleinere formaat kun je de PRS-505 gemakkelijk overal meenemen. De kunstlederen map die er standaard omheen zit, beschermt de e-lezer onderweg tegen schokken en krassen. Het geheel is niet zwaarder dan een paperback.
Sony PRS 505Het scherm heeft een resolutie van 800 x 600 pixels en is goed leesbaar, met gestoken zwarte letters op een witte achtergrond. Hoewel hij maar acht grijswaarden ondersteunt, worden afbeeldingen beter ‘gedithered’ dan op de iRex 1000S (die er zestien ondersteunt) en zijn ze dus minstens zo goed zichtbaar.
Ook met de ergonomie zit het goed. De PRS-505 heeft voldoende knoppen om snel te bladeren, of om snel naar een specifiek hoofdstuk te springen. Alles werkt intuïtief. Ook onervaren gebruikers zijn er snel mee weg, zoals ik zelf tijdens enkele informele testen met vrienden en kennissen kon vaststellen. De PRS-505 reageert ook sneller op opdrachten dan de soms trage iRex
1000S
. Ook uit de slaapstand komt hij sneller tot leven dan de iRex.

Uitrusting
Op het interne geheugen passen tot 160 e-boeken. Je kunt meer e-boeken toevoegen via een SD Card of een Sony Memory Stick Duo. Qua formaten ondersteunt deze e-lezer het al dan niet met DRM (Digital Rights Management) beschermde BBeB Book (Marlin)-formaat van Sony zelf, onbeschermde Adobe PDF’s, txt-formaat en rtf-formaat.
De PRS-505 heeft een ingebouwde mp3-speler die ook het aac-audioformaat ondersteunt. Je kunt er dus ook audioboeken op beluisteren, of gewoon

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte en energiebesparende netwerkschijf
Volgend artikelGehoste bedrijfsapplicaties Google klaar voor het echte werk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De Sony ondersteunt geen drm-beschermde mobipocket-boeken, dus die kun je er niet op lezen. Als de boeken niet beschermd zijn via drm dan kan het wel. Ook pdf-formaat wordt ondersteund, of het eigen eboekenformaat van Sony zelf. De winkel die je linkt in je bericht verkoopt zijn meeste boeken in beschermd mobipocket formaat, dat werkt dus niet op de PRS-505, wel op de iRex 1000S (en andere iRex modellen).

  2. Ik sta op het punt er een aan te schaffen maar ik vraag me af of het mogelijk is om (Nederlandstalige) boeken te bestellen bij bijv. http://www.selexyz.nl. Ik kom daar nl. niet achter en ben een beetje bang dat het niet lukt omdat sony een eigen formaat of zo gebruikt.
    Alvast dank voor de reactie.

Reacties zijn gesloten.