Investeren in vastgoed

0
222

gaan om eventueel te ruilen of huizen te kopen,… Bij de Wii is dit niet meteen een probleem. Je wijst aan wat je wil doen en drukt gewoon A. Met de Xbox360-controller is deze manier van besturen best frustrerend. Het kost immers steeds tijd om de pointer met de control stick naar de linker- of rechterknop te bewegen en je keuze te maken.

Monopoly

Veel handiger was het geweest als er wat meer gebruik was gemaakt van de sneltoetsen A, B, X, Y, LB, RB en eventueel zelfs de triggers. Dan had je met één druk op een knop kunnen aangeven wat je wou doen, terwijl je nu steeds opnieuw de pointer over het scherm moet bewegen en daardoor de gameplay bij de Xbox360-versie vertraagt.

Conclusie
EA is trouw gebleven aan de door iedereen gekende principes van Monopoly. Meneertje Monopoly is best schattig en zijn commentaren zijn voldoende gevarieerd om niet elke vijf seconden hetzelfde te moeten aanhoren. Ook The Richest is een bijzonder inventieve en leuke toevoeging waarbij je net iets strategischer moet nadenken. Daar staat tegenover dat het spel zijn authentieke charme van zelf geld tellen en in de gaten houden of niemand bedriegt, verliest. Het blijft echter Monopoly, dus als je vroeger al niets aan het bordspel vond, dan zal de digitale versie daar geen verandering in brengen. Heb je de keuze tussen de Xbox360- en de Wii-versie, aarzel dan geen seconde. De Wii-versie is volledig beschikbaar in het Nederlands – met Nederlands (niet Belgisch!) bord, Nederlandstalige commentaren en menu’s – de minigames zijn leuker en de besturing is door de bewegingssensoren niet frustrerend, wat bij de Xbox360-controler zeker wel het geval is. Overigens is het met geen enkele versie mogelijk om het online tegen anderen op te nemen, een bijzonder groot gemis! Conclusie: de Wii-versie kan je overwegen voor onder de kerstboom, van de Xbox360-versie blijf je beter weg.

Site: http://www.monopoly.ea.com
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts

Adviesprijs

– Monopoly (Wii): € 39,99
– Monopoly (Xbox360): € 39,99
1
2
3
4
5
Vorig artikelInteractive Advertising Bureau Belgium (IAB) loopt achter
Volgend artikelMet een Blu-ray-speler het internet op