Straffe mediaspeler in een strak jasje

0
69

Archos 5vraagt de Archos 5 of hij het mag openen met de boodschap “Flash Video Playback”. We bevestigen met “OK” en ons filmpje wordt afgespeeld. Automatisch wordt het filmpje op volledig scherm afgespeeld en dat is zeer duidelijk. Omdat het toestelletje Linux draait, doen we ook een test met een wmv-stream. En de Archos laat zich niet kennen, ook deze video speelt hij probleemloos af.
Naast een webbrowser is ook een e-mail client van de partij. Deze client is compatibel met Pop3 en Imap protocollen. Om te kunnen mailen stellen we eerst een e-mailaccount in. Vervolgens kunnen we met de Archos probleemloos e-mails versturen en ontvangen. Deze functie is zeer gebruiksvriendelijk. Ook beheer van contactpersonen is mogelijk met dit toestel. Pdf-documenten kan je openen via de pdf-viewer op de Archos en dat is erg handig omdat vrijwel alle (commerciële) folders/flyers die je op internet kan downloaden in deze bestandsindeling beschikbaar zijn.

Ondersteunde bestandsformaten
Wat is het belangrijkste element waarop je moet letten bij de aanschaf van een draagbare multimediaspeler als de Archos 5? Voor veel mensen zal dat het aantal ondersteunde bestandsformaten zijn. Immers hoe meer bestandsformaten een speler aankan, hoe interessanter het toestel is. Bij de Archos zit dat wel goed. We vinden dat deze speler standaard al heel wat bestandsformaten aankan: mpeg-4, avi, wmv, m-jpeg en Flash video zijn de ondersteunde videobestandsformaten. Ook wmv-bestanden die beveiligd zijn door middel van drm kan je afspelen. Optioneel kan je ook nog een HiDef Video Plug-in aanschaffen voor het bekijken van films in HD-kwaliteit (tot 720p resolutie). Ook voor het afspelen van h.264 video’s (Podcast Video Plug-in) en onbeveiligde dvd-videobestanden zal je je portemonnee moeten openen.
Ook de audio-ondersteuning kan je standaard al redelijk noemen: mp3, wma en wav. Omdat mp3 het meest gebruikte formaat is, zullen veel mensen hier zelfs al voldoende aan hebben. Ook drm beveiligde wma bestanden worden ondersteund. Moet je ook aac bestanden kunnen afspelen, zul je dit ook moeten doen door een

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelIn marketing snijden mag nu niet, en toch…
Volgend artikelCamera-gsm met slimme fotofuncties