Straffe mediaspeler in een strak jasje

0
69

plug-in aan te schaffen.
Foto’s kan je bekijken als ze beschikbaar zijn in één van de volgende formaten: jpeg, bmp, png en gif. Het scherm van de Archos is zeer goed. Zo goed zelfs dat het niet stoort om films te bekijken op het ‘kleine’ scherm. Het 4,8-inch tft-scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels en geeft zeer scherpe beelden met 16 miljoen kleuren. Audio klinkt ook bijzonder goed via de ingebouwde speaker, maar toch kan je het volume beter niet helemaal openzetten, want dan kan er vervorming optreden. Tot slot even vermelden dat de foto-viewer zeer eenvoudig te bedienen is.

Handige widgets
Op ons testexemplaar treffen we enkele interessante widgets aan. Deze kleine tooltjes ken je wellicht van Windows Vista, waar je ze terug kan vinden in de Sidebar. Een eerste interessante widget is de Calculator Widget. Zoals je al kan vermoeden is dit een rekenmachine, maar wel een eenvoudig en handig te gebruiken exemplaar. Voor de fervente reizigers onder ons is ook een handige widget beschikbaar: een Currency Convertor waarmee je heel eenvoudig je valuta kan omrekenen naar een andere wisselkoers. Een andere widget die veel mensen zullen weten te appreciëren is de News Reader waarmee je rss-feeds kan lezen. Zo’n rss-feeds kun je vinden op bijvoorbeeld sites van kranten. Als je een rss-feed wil kunnen lezen moet je je abonneren op de desbetreffende feed. Een laatste en nuttige widget die ik even wil aanhalen is de Unit Convertor. Met deze widget kan je heel eenvoudig eenheden omzetten, bijvoorbeeld °C naar °F. Natuurlijk kan je ook widgets downloaden en gebruiken die jij interessant vindt.

Archos Media Club
De Archos Media Club geeft je toegang tot video- en muziekbestanden die gratis, te huur of te koop worden aangeboden. Voor deze feature heb je geen computer nodig: de media wordt rechtstreeks naar de Archos gestreamd. Wat moet je doen om van deze dienst gebruik te kunnen maken? Wel, eerst

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelIn marketing snijden mag nu niet, en toch…
Volgend artikelCamera-gsm met slimme fotofuncties