Straffe mediaspeler in een strak jasje

0
69

je tv. De bediening gebeurt dan, om het comfortabel te maken, via een afstandsbediening. Op de afstandsbediening is een qwerty-toetsenbord voorzien zodat je eenvoudig kan surfen zonder gebruik te hoeven maken van het virtuele on-screen toetsenbord.


Afstandsbediening met toetsenbord

Om iets te selecteren, kan je gebruikmaken van een muiscursor, die zich vlot laat bedienen via de afstandsbediening of via de pijltjestoetsen. Ook de speler zelf kan je blijven gebruiken als touchpad wanneer hij op de tv is aangesloten, je ziet dan niets op het scherm van de Archos zelf. Naast het weergeven van content op je tv, kan dit dvr station nog veel meer: je kan eenvoudig en snel de Archos opladen via dit dock, compatibele usb-apparaten aansluiten (bijvoorbeeld een harde schijf of digitale camera) en video rechtstreeks opnemen vanaf een kabeldecoder, digitale ontvanger, satellietontvanger of zo goed als elke andere videobron. Met het oog op het digitaliseren van oude vhs-cassettes, vonden we het wel interessant om dit te testen. Nadat we onze videorecorder hadden aangesloten, kozen we het menu-item Videorecorder en drukten op play op onze vcr. Onmiddellijk zagen we beelden op onze tv. Met een druk op ‘Start Recording’ beginnen we met onze opname. We stoppen de opname en bekijken het resultaat: de opname staat in de Video/Rec-map op de Archos. Aangezien we beelden opnemen van een videorecorder verwachten we geen hoge kwaliteit, al blijkt dat nogal mee te vallen. Ook het afspelen van content op een usb-stick werkt voortreffelijk. Inpluggen en spelen maar!

Aansluitingen
Het dvr station is rijkelijk voorzien van aansluitingen: usb-b (mini-connector), usb-a (normale connector), audio in- en uitgangen (rca), video in- en uitgangen (rca), een spdif out om een compatibele

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelIn marketing snijden mag nu niet, en toch…
Volgend artikelCamera-gsm met slimme fotofuncties