Vlot beheer van je thuisentertainment

0
20
ZyXEL NSA221

ZyXEL NSA221 (© ; licentie: )

ZyXEL introduceert een mediaserver met een functierijke gebruikersinterface en tal van toepassingen om op eenvoudige wijze audio-, video- en andere multimediabestanden te beheren, delen en af te spelen.

ZyXEL is een leverancier van breedbandoplossingen. Met de ZyXEL NSA221 lanceert het bedrijf een mediaserver met een dubbel schijfcompartiment voor twee 3,5-inch SATA I/II harde schijven en een capaciteit tot 4 TB (2 x 2 TB). Ze kunnen geconfigureerd worden voor een maximale opslagcapaciteit in RAID 0 of voor maximale veiligheid in RAID 1. In RAID 1-modus kopieert het apparaat alle bestanden naar beide schijven.
Het toestel heeft een zwarte behuizing met een ritmisch golfpatroon. De NSA221 ondersteunt de DLNA-standaard en is ontwikkeld om op flexibele wijze entertainment met inbegrip van internetcontent naar alle locaties binnen het huishouden te streamen zonder de noodzaak van een pc. De interface maakt gebruik van grafische pictogrammen. Met de alfabetische zoekbalk kun je op snelle wijze het juiste bestand vinden tussen duizenden muziekbestanden, foto’s en video’s. Daarnaast is het mogelijk om een afspeellijst te creëren en naar muziek te luisteren tijdens het bekijken van een fotopresentatie.

zPilot
Let de zPilot functie kan je bestanden automatisch in categorieën indelen en ze beheren volgens het principe van verslepen en neerzetten. De NSA221 is tevens een back-upoplossing voor de bescherming van waardevolle gegevens. Met de “Copy/Sync”-knop kun je bestanden op eenvoudige wijze van en naar externe USB-opslagmedia, kaartlezers en digitale camera’s kopiëren. Met de “Backup Planner” kan je back-ups plannen vanaf de NSA221 naar andere opslagapparaten van ZyXEL of naar externe USB-opslagmedia.

Prijs en beschikbaarheid
De ZyXEL NSA221 mediaserver heeft een adviesprijs van circa € 150 (zonder harde schijven).

Foto van ZyXEL
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSandisk ontwikkelt piepkleine Solid State Drive
Volgend artikel10 megapixel model voor 10 jaar IXUS camera’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.