10 megapixel model voor 10 jaar IXUS camera’s

0
40
Canon IXUS 1000 HS

Canon IXUS 1000 HS (© ; licentie: )

Canon viert het tienjarige jubileum van de IXUS compactcamerareeks met de nieuwe IXUS 1000 HS, een 10 megapixel model met – hoe kan het anders – 10x optische zoom.

De IXUS 1000 HS heeft een luxueuze metalen body in de kleuren zilver, bruin of roze. De compacte lens met 10x optische zoom maakt de 1000 HS tot de dunste superzoom camera die Canon ooit heeft geproduceerd. De camera is ook in staat om Full HD video (1080p) te registreren. De camera heeft het het HS System, dat een 10 megapixel CMOS sensor combineert met de DIGIC 4 beeldverwerking. Ook heeft dit nieuwe IXUS model de optische Image Stabilizer voor trillingsvrije opnamen.

Nachtscène
Een nieuwe Handheld Night Scene programma maakt het eenvoudig om ‘s nachts zonder statief opnamen te maken, waarbij meerdere, na elkaar gemaakte opnamen worden gecombineerd tot één scherpe foto met een optimale belichting. De camera ondersteunt ook een maximale ISO waarde van 3200 bij volledige resolutie en bij 2,5 megapixel is een verhoogde ISO van 6400 mogelijk.

Actiebeelden
Je kunt actiebeelden non-stop vastleggen totdat je de ontspanknop loslaat of de geheugenkaart vol is. De camera kan snel bewegende onderwerpen vastleggen met een snelheid van 3,7 opnamen per seconde met de volledige 10 megapixel resolutie en met maximaal 8,8 opnamen per seconde met een 2,5 megapixel resolutie in het High-speed Burst programma. Zeer snelle scènes kun je vastleggen met de Super Slow Motion Movie mode, die 240 beelden per seconde (bps) vastlegt en afspeelt met 30 bps.

Eye-Fi
De IXUS 1000 HS heeft een 3-inch (7,6 cm) PureColor II G LCD-scherm met een buitenste laag van gehard glas, een geïntegreerde HDMI-poort en Eye-Fi draadloze functionaliteit waarmee je foto’s en videobeelden direct kan te uploaden naar websites als je Eye-Fi draadloze SD geheugenkaartjes gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon IXUS 1000 HS is beschikbaar vanaf september voor een adviesprijs van € 399.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVlot beheer van je thuisentertainment
Volgend artikelNieuwe Bravia 3D-modellen met internettoegang
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.