Nokia smartphone met 41 megapixel camera vanaf eind september te koop

0
27
Nokia kondigt aan dat de Lumia 1020 vanaf eind september verkrijgbaar is. Deze Windows Phone 8 cameraphone beschikt over een 41 megapixel sensor en Nokia’s PureView-technologie om scherpe foto’s te maken waarop tot 25 keer kan worden ingezoomd.

De Nokia Lumia 1020 is uitgerust met een 1,5 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4 processor en 2 GB RAM. Het interne geheugen is 32 GB groot en gebruikers krijgen tevens gratis de beschikking over 7 GB SkyDrive cloudopslag.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 (© ; licentie: )


De Lumia 1020 heeft een 4,5-inch ClearBlack Amoled WXGA-scherm (1280 x 768 pixels) met Gorilla 3 Glass. De cameraphone ondersteunt Bluetooth 3.0, WLAN a/b/g/n, NFC, A-GPS en Glonass.

De Lumia 1020 is op de achterzijde uitgerust meet een camera met 41 megapixel sensor, ZEISS-optiek met zes fysieke lenzen en een optische beeldstabilisator. Naast foto’s kan de camera ook video’s met stereogeluid opnemen. Dankzij Nokia Rich Recording is het opgenomen geluid volgens de fabrikant tot zes keer luider dan dat van reguliere smartphonemicrofoons.

De ‘dual capture’-functie maakt naast een hogeresolutiefoto van 38 megapixel ook een foto van 5 megapixel die je kan delen is via sociale netwerken. Op de hogeresolutiefoto kan je tot 25 keer inzoomen om details te ontdekken.

Met de Nokia Pro Camera applicatie kan je professionele foto’s maken, aldus Nokia. De toepassing laat op het scherm zien hoe bepaalde instellingen een foto of video beïnvloeden. De Nokia Lumia 1020 meet 130,4 x 71,4 x 10,4 mm en weegt 158 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia Lumia 1020 Windows Phone 8 smartphone is vanaf eind september 2013 leverbaar in de kleuren geel, wit en zwart. De adviesprijs bedraagt € 699.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloze headset van Sony biedt bioscoopervaring
Volgend artikelToshiba kondigt 8-inch tablet met Windows 8.1 aan
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.