Het manusje-van-alles voor thuis

0
120

gedefinieerd die tot alles toegang heeft, maar als je graag verschillende gebruikers met eigen private opslagruimtes wil hebben, dan kan dat ook.

Windows Home Server: delen van netwerkvolumes
Windows Home Server: delen van netwerkvolumes

Microsoft heeft ervoor gezorgd, dat ontwikkelaars speciale plug-ins kunnen maken voor de Home Server; daarvan zijn er nu al een aantal beschikbaar of bijna op de markt voor centraal antimalwarebeheer, defragmentatie, mediastreaming en blogging. Standaard zit er al een back-upoplossing in en de connectorsoftware klaagt ook als je eigen pc niet van antimalwaresoftware is voorzien. Alleen al de ingebouwde back-upvoorziening voor client-pc’s maakt deze Home Server erg interessant.
Fujitsu-Siemens installeerde een TwonkyMedia plug-in en daarmee kun je dus van de TwonkyMedia-servers op internet gebruikmaken voor het delen van films, muziek en internetradio. Voor dat laatste stond trouwens alleen de categorie ‘pop’ aangekruist, maar dat kun je dus gemakkelijk genoeg veranderen. Als de server een tijdlang niet gebruikt is, schakelt hij zichzelf ‘uit’ (in feite in slaapstand). In een doorsnee gezin zal de server dus  meer slapen dan wat anders, maar dat is sowieso ook goed voor het stroomverbruik. Op pc’s of notebooks waarop de connectorsoftware geïnstalleerd is, zie je in de statusbalk een ‘wake up’-pictogram en door daarop te klikken, kun je de server wekken. Dat duurt luttele seconden en dan kun je er weer terug mee werken. Die wekknop zagen we wel alleen bij de WHS van Fujitsu-Siemens en niet bij die van Djinx.

Fujitsu Siemens Scaleo Home Server
Fujitsu Siemens Scaleo Home Server

Grote bug!
Onlangs kwam in het nieuws (Engelstalige inhoud) dat Microsoft al meer dan een jaar wist, dat Windows Home Server of kortweg WHS een bug vertoont waardoor data gecorrumpeerd raakt op de opslagvolumes. Het probleem treedt op bij WHS-systemen met meer dan één harde schijf en als

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSuperslanke draagbare harde schijf
Volgend artikelRock & Roll Muziekgame