Het manusje-van-alles voor thuis

0
120

dus ruim voldoende om een thuisnetwerk te bedienen.
We kwamen wel vrij veel netwerkfouten tegen tijdens deze benchmark en dat hoort niet. Bij de Djinx WHS-A3 maten we als allerhoogste werksnelheid 37,35 Mbit/s bij 58 clients en dat is al geruime tijd afvlakkend en zal hierna afvallen. Dat is dus lang niet zo goed als bij de Fujitsu-Siemens Scaleo Home Server.

Conclusie
Windows Home Server is een goed idee; alleen al de automatische back-up voor clients maakt de aanschaf ervan de moeite waard voor thuisgebruikers die meer dan een pc bezitten. Dan moet natuurlijk wel die bug eruit waardoor je gegevens kunt verliezen. Dat Microsoft al een jaar op de hoogte was van die bug, terwijl er pas in juni een definitieve oplossing zal zijn, doet ons toch wel heel sterk de wenkbrauwen fronsen. En we zijn ook niet heel gelukkig met de verplichting om op minstens één Windows-pc de connectorsoftware te installeren.
Wat de hardware betreft, ziet de Fujitsu-Siemens Scaleo Home Server er leuk uit en presteert redelijk, dus zouden we die gezien de scherpe prijs kunnen aanbevelen als beste koop. Hij biedt voor dezelfde prijs sowieso performantere hardware dan de Djinx server.
Adviesprijs

– Fujitsu-Siemens Scaleo Home Server: € 699
– Djinx WHS-A3: € 699
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSuperslanke draagbare harde schijf
Volgend artikelRock & Roll Muziekgame