Het manusje-van-alles voor thuis

0
120

voeding. In volle werking verbruikt de WHS-A3 minder dan 40 Watt en in slaapstand is dat net geen 7 Watt.

Home Server
De Windows Home Server is gebaseerd op Microsofts Windows Server 2003 SP2, maar vermits de server-pc geen scherm-, toetsenbord- en muisaansluiting heeft moet je die volledig op afstand beheren via de meegeleverde consolesoftware.

Windows HOme Server Console: opslag en instellingen
Windows Home Server: opslag en instellingen

Je kunt wel toegang krijgen via ‘Remote Desktop’ (desktoptoegang op afstand), maar dan krijg je vrijwel meteen na het inloggen een waarschuwingsscherm dat je de Console moet gebruiken om de server mee te beheren en dat voortwerken via de desktopinterface de server zou kunnen misconfigureren.
De cd- en dvd-roms die bij de Home Server geleverd worden, zorgen onder meer voor een connectorprogramma waarmee je je pc kunt koppelen aan de server en met de Console kun je de server dan op afstand beheren. Er is ook een dvd om de Home Server te (her)installeren, en een herstelcd om een pc of notebook in je thuisnetwerk te kunnen herstellen van een calamiteit. Dat connectorprogramma moet je op minstens één Windows-pc installeren, want daarmee initialiseer je de Home Server ook voor het eerste gebruik. Eenmaal die initialisatie voltooid, kun je ook aan de gedeelde opslag met clients die draaien onder Linux en Mac.
Standaard staat de server ingesteld om muziek, foto’s, video’s en software over het netwerk te delen. Daarnaast is er nog een algemene publieke opslagmap beschikbaar. Er is een gastgebruiker

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSuperslanke draagbare harde schijf
Volgend artikelRock & Roll Muziekgame