Nintendo Wii: een jaar later

0
64

brede doelgroep van vrouwen en ouderen wordt bereikt met de DS en Touch Generations-spellen als Brain Training, maar een console als de Wii is voor velen nog een stapje te ver.

Wii Balance Board lijkt op een soort weegschaal
Wii Balance Board lijkt op een soort weegschaal

Wii Fit heeft het potentieel om daar verandering in te brengen. Het spel wordt geleverd met het Wii Balance Board, een accessoire dat eruit ziet en functioneert als een soort weegschaal. Door veranderingen in druk te registreren kan het bepalen hoe jij erop staat en wat je aan het doen bent. Op die manier creëert Nintendo een oneindige hoeveelheid mogelijkheden.

Fitness, yoga, spieroefeningen, aerobics... het Balance Board biedt oneindig veel mogelijkheden
Fitness, yoga, spieroefeningen, aerobics… het Balance Board biedt oneindig veel mogelijkheden

Fitness, yoga, spieroefeningen, aerobics, stepping, evenwichtsoefeningen, maar ook ballen binnen koppen, hoelahoepen, ski jumpen en nog veel meer. Dagelijks kan je BMI bijgehouden worden en met de meer dan veertig types training hou je dit getal op peil of kan je proberen het te laten zakken. Met andere woorden, Nintendo wil op een verantwoorde en leuke manier iedereen wat meer laten bewegen. In Europa is het waarschijnlijk nog een aantal maanden wachten, maar in Japan is het spel al beschikbaar. Wii Fit ging er op een maand tijd maar liefst een miljoen keer over de toonbank. Het ziet er dus naar uit dat Nintendo nog heel wat langer in een succesvolle spiraal zal vertoeven.

De Body Mass Index meten
De Body Mass Index bijhouden

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelOveral in huis genieten van je digitale muziekcollectie
Volgend artikelOption introduceert gebruiksvriendelijke HSPA-toestellen