Nintendo Wii: een jaar later

0
64

die Sony bewandelt met z’n Play Together-games zoals SingStar en Buzz. De bedoeling is samen met vrienden of familie een gezellige avond te beleven, net zoals dat vroeger met gezelschapspellen het geval was. Sommige games vereisen alleen dat de deelnemers in staat zijn hun schroom aan de kant te schuiven.

Wii - The Legend of Zelda: Twillight Princess
 The Legend of Zelda: Twillight Princess

En wat als je geen familie of vrienden hebt die hiervoor open staan? Dan mis je weliswaar een stukje van de pret, maar toch heeft de Wii voldoende in zijn mars om je ook als singleplayer te blijven boeien. Spellen als The Legend of Zelda: Twilight Princess en Super Mario Galaxy scoren niet voor niets respectievelijk gemiddeld 94% en 97% op Gamerankings.com. Super Mario Galaxy is zo ingenieus en mooi dat je het gerust mag bestempelen als het beste spel op de Wii tot nog toe.

Super Mario Galaxy
Super Mario Galaxy s

Nintendo-fans van het vroege uur leven zich bovendien uit met de Virtual Console. Voor 5, 8 of 10 euro kan je oude games van de Nintendo 64, SNES, NES, TurboGrafx of uit de Sega Genesis selectie downloaden en spelen. Sommige die-hards zitten echter nog steeds nostalgisch te wachten op een aantal klassieke toppers die voorlopig nog niet te verkrijgen zijn.

Minpunten
Zelfs een succesverhaal kan nooit volledig positief zijn. Een minpuntje dat hierboven al aangehaald is, is het feit dat de besturing bij sommige games niet is wat het moet zijn en daardoor de pret vergalt. Eerlijkheidshalve moet hierbij meteen gezegd worden dat het meestal gaat om third party games

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelOveral in huis genieten van je digitale muziekcollectie
Volgend artikelOption introduceert gebruiksvriendelijke HSPA-toestellen