Nintendo Wii: een jaar later

0
64

Nintendo heeft vrijgegeven. In de afgelopen negen maanden heeft het bedrijf zijn winst bijna verdubbeld, vooral door de blijvend sterke verkoopcijfers van de Wii en de DS. Als een gevolg van de goede verkoop, verwacht Nintendo eind maart in totaal 18,5 miljoen Wii’s en 29,5 miljoen DS-handhelds verkocht te hebben. Door de spectaculaire resultaten lijkt Nintendo in 2007 de strijd met grote concurrenten Sony en Microsoft gewonnen te hebben.

Raving Rayman Rabbids
Raving Rayman Rabbids

In hoeverre kan je echter van concurrentie spreken? Akkoord, de drie bedrijven richten zich op gamers, maar het doelpubliek verschilt toch behoorlijk wat. Terwijl Sony en Microsoft met hun PS3 en Xbox360 gaan voor steeds sneller en vooral ook grafisch mooier, kiest Nintendo voor innovatie op het vlak van gameplay. Je kan een Wii gewoon niet vergelijken met een PS3 of Xbox360. Dat is vast een bijkomende reden voor het succes van de Wii: ze bereiken niet alleen hun eigen fanbase, ook Sony- en Microsoft-aanhangers beslissen vaak om voor de fun een Wii als tweede console in huis te halen. Voor de prijs hoeven ze het in elk geval niet te laten.

Partygamen met de Wii
Partygamen met de Wii

Hoogtepunten
Je zal het een Wii-bezitter vaak horen zeggen: “Het is gewoon fun!”. Hiermee bedoelt men dat je gegarandeerd dolle pret hebt wanneer er wat vrienden over de vloer komen en je een cool partygame met hilarische minigames in je Wii stopt. Alles draait rond het concept van sociaal gamen, dezelfde weg

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelOveral in huis genieten van je digitale muziekcollectie
Volgend artikelOption introduceert gebruiksvriendelijke HSPA-toestellen