Nintendo Wii: een jaar later

0
64

waarvan de ontwikkelaars waarschijnlijk niet honderd procent doorhebben hoe alles in elkaar zit. Te weinig echte toppers is een kritiek die je van Wii-bezitters wel eens zal horen. Andere games zijn vaak gewoon een port van een ander platform waarbij niets aan het concept gewijzigd wordt. Op die manier krijg je natuurlijk opnieuw te maken met falende controls.

Wii controllers
Wii controllers

Over de grootste ergernis is echter geen twijfel: er wordt te weinig gedaan met de Wii Connect 24. Via Wi-Fi kan de console communiceren met het internet waardoor je mailtjes naar vrienden kan sturen, kan surfen op het web (weliswaar vrij traag), het weerkanaal, nieuwskanaal en enquêtekanaal kan bezoeken, online aankopen kan doen,… De belangrijkste mogelijkheid, het spelen online tegen anderen, wordt echter nog veel te weinig gebruikt. Nintendo beloofde hier werk van te maken, maar het beperkte aanbod aan spellen met online modes vormen een jaar na de lancering zeker en vast de grootste teleurstelling.

De online mogelijkheden van de Wii worden te weinig gebruikt
De online mogelijkheden van de Wii worden te weinig gebruikt

Toekomst
Innovatie is een belangrijk begrip voor Nintendo. Het is risicovol, maar met een goede uitwerking kan het de verkoop de hoogte in doen schieten. Het bedrijf gaat in dezelfde richting verder met Wii Fit. De

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelOveral in huis genieten van je digitale muziekcollectie
Volgend artikelOption introduceert gebruiksvriendelijke HSPA-toestellen