Groei, groen en verspilling

0
57

Nog straffer: Schotse wetenschappers aan de Universiteit van Edinburgh zeggen dat ze een bouwsteen hebben gemaakt voor supercomputers die in de palm van een hand passen. De draden in de benodigde minuscule microchips zijn dan zo klein dat ze zich raar gaan gedragen, maar de Schotten ontwikkelden software om dit te verhelpen.

En ook nog dit…
Hoewel de hardwaremarkt groeit, kiezen steeds meer bedrijven volgens een rapport van de Nederlandse marktonderzoeker AME Research ervoor om gebruikte systemen aan te kopen. De markt voor gebruikte computersystemen had in 2007 een omvang van circa 260 miljard euro. Volgens AME Research onderschatten veel bedrijven de waarde van hun oude hardware. Naar schatting is vijftien procent van alle weggegooide hardware nog perfect verhandelbaar. Misschien eens iets om over na te denken als uw bedrijf voor een nieuwe investeringsronde staat.

1
2
3
4
Vorig artikelBig Brother kijkt altijd over je schouders mee
Volgend artikelMP3 Maker maakt nu ook afspeellijsten op basis van muziekherkenning
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.