Monitor controleert de luchtkwaliteit in huis

0
59
Acer lanceert de Air Monitor, een apparaat dat is uitgerust met sensoren die de hoeveelheden VOS, kooldioxide en fijnstof in huis meten, evenals de temperatuur en luchtvochtigheidsgraad.

Acer begeeft zich met de Air Monitor op de Smart Home markt. Met het apparaat kan je in realtime de luchtkwaliteit in de gaten houden.

Zes indicatoren geven informatie over de kwaliteit van de binnenlucht. Ze worden getoond aan de hand van de kleuren van het LED-lichtsysteem van het apparaat. Of je kan ze aflezen in de speciale smartphone-app.

De sensoren in de Acer Air Monitor kunnen het volgende meten: VOS (vluchtige organische stoffen), Kooldioxide (CO2), Pm2,5- en PM10-deeltjes, luchtvochtigheid en temperatuur.

De gegevens zijn in realtime toegankelijk via een smartphone-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. De Acer Air Monitor kan je ook pushmeldingen laten verzenden wanneer de gemeten luchtkwaliteit de ingestelde grenswaarden overschrijdt.

De monitor kan ook IFTTT-applets aansturen om andere IFTTT-compatibele apparaten in te schakelen wanneer de luchtkwaliteit verandert. Ze kunnen bijvoorbeeld een luchtzuiveraar inschakelen wanneer de luchtkwaliteit afneemt.

De Air Monitor heeft een ingebouwde oplaadbare lithium-ion polymeer batterij. Een geïntegreerde sensor schakelt het LED-licht automatisch uit wanneer het omgevingslicht tot onder een bepaald niveau daalt, bijvoorbeeld wanneer je gaat slapen.

Acer Air Monitor (© ; licentie: )

Meer informatie kan je lezen op de website van de Acer Air Monitor.

De Acer Air Monitor heeft een adviesprijs van € 199.

Foto van Acer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelOveral wifi in huis via het stroomnet
Volgend artikelEenvoudige, maar krachtige nas
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.