Goedkopere alternatieven voor MS Office missen toeters en bellen

0
91

Tekstverwerking – mogelijkheden en compatibiliteit
Voor tekstverwerking biedt Microsoft u Word 2007, Corel levert WordPerfect X3 en bij Sun is het StarOffice 8 Writer.
Corel is de enige die een dikke, gedrukte handleiding meelevert, maar jammer genoeg staan daar op meerdere plaatsen vervelende fouten in. Zo beweert bijvoorbeeld de handleiding dat u voor het redigeren van documenten het menu "File – Document – Review" dient te kiezen – in werkelijkheid staat dat onder "Tools – Review". Zo staan er nog meerdere onnauwkeurigheden in, wat het er voor nieuwe gebruikers niet gemakkelijker op maakt.
Qua mogelijkheden zijn deze pakketten aan elkaar gewaagd, we hebben het hier niet over toeters en bellen zoals dubbele kader met slagschaduw onder de afbeeldingen. We overlopen er enkele.

Redigeren
Redigeren, het aanbrengen van wijzigingen in andermans document zodanig dat men kan zien wat u gewijzigd wil zien, kan zonder meer in de drie tekstverwerkers. De werking is identiek: toegevoegde tekst wordt in kleur weergegeven en geschrapte tekst wordt in dezelfde kleur, maar dan doorstreept weergegeven. Nadien kan de auteur de voorgestelde wijzigingen aanvaarden of verwerpen. De werking van het redigeren is zeer gelijklopend in de drie pakketten.
Op het gebied van compatibiliteit scoort StarOffice Writer het best. Het kan probleemloos de voorstellen gemaakt in Microsoft Word verder verwerken. Voorstellen gemaakt in WordPerfect worden weliswaar getoond, maar u moet ze wel manueel één voor één schrappen of de tekstkleur wijzigen. Het omgekeerde is niet waar: noch WordPerfect noch Word kunnen een Writer-document openen waarin voorstellen gemaakt werden: u krijgt alleen een foutmelding te zien. Elkaars voorstellen kunnen ze wel tonen maar niet verder verwerken.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelHeadset voor Microsoft Office Communicator 2007
Volgend artikelOKI ledprinters met bescheiden afmetingen en prijzen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.