Goedkopere alternatieven voor MS Office missen toeters en bellen

0
91

Compatibiliteit StarOffice 8 en WordPerfect
StarOffice slaat zijn bestanden standaard op in het Open Document Format, maar noch Office 2007 noch WordPerfect Office kunnen dat formaat zonder meer lezen. Het is dus zeker geen goed idee om uw documenten in dit ODF formaat naar derden te sturen. De kans dat die ze niet kunnen openen is zeer reëel. Meer uitleg over de problematiek van dit Open Document Format kon u lezen in ons eerdere artikel Hoe uitwisselbaar zijn open documentformaten echt?.

PDF
Toch één lichtpuntje: de drie keer drie programma’s die we bekeken zijn in staat hun documenten in het toch wel universele PDF-formaat op te slaan. Bij Microsoft en Sun is de conversie vrijwel perfect. Bij Corel is het plaatje wel enigszins anders: het WordPerfect document is zeer goed geconverteerd, in Quatro Pro worden de rasterlijnen weggelaten wat het refereren zeer moeilijk zo niet onmogelijk maakt, en in Presentations is de achtergrond verdwenen en de lay-out volledig fout.
Om verdere testen mogelijk te maken, stelden we bij Microsoft Office, Times New Roman in als standaardlettertype en bewaarden we de documenten als Office XP bestanden.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelHeadset voor Microsoft Office Communicator 2007
Volgend artikelOKI ledprinters met bescheiden afmetingen en prijzen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.