Goedkopere alternatieven voor MS Office missen toeters en bellen

0
91

Lettertype
Een tweede reden waarom Microsoft Office 2007 voor problemen kan zorgen is het nieuwe lettertype. Voordien gebruikte Microsoft als standaard de lettertypes Times New Roman en Arial. Die lettertypes zijn zowat op alle pc’s terug te vinden. Documenten worden daardoor meestal correct weergegeven, ongeacht de gebruikte tekstverwerker.
Het nieuwe standaardlettertype in Microsoft Office 2007 is evenwel Calibri, een proportioneel schreefloos lettertype dat een betere leesbaarheid geeft op de steeds populairder wordende LCD schermen. Calibri wordt echter niet standaard geïnstalleerd met Windows en het zit al evenmin in de kantoorsoftware van Corel en Sun. Bijgevolg dienen WordPerfect en StarOffice dat lettertype te converteren.

Rampzalig
Deze conversie is zonder meer rampzalig. WordPerfect zet Calibri om in Courier, een niet-proportioneel lettertype met schreef dat sterk lijkt op dat van een antieke typemachine. StarOffice maakt er een onbestemde, veel te sterk gecondenseerde Arial-achtige variant van. Waar WordPerfect nog een perfect leesbaar document toont, is de StarOffice-variant zowat onbruikbaar. In beide gevallen is de lay-out van het document sterk gewijzigd, met alle gevolgen van dien voor de positie van ingesloten figuren, afbeeldingen, tabellen en ga zo maar door.
Natuurlijk kunt u ook hier weer de standaardinstelling van Microsoft Office 2007 wijzigen, maar bij een installatie recht-uit-de-doos kunnen we alleen besluiten dat Microsoft Office 2007 bijzonder compatibiliteitsonvriendelijk is versus de concurrentie.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelHeadset voor Microsoft Office Communicator 2007
Volgend artikelOKI ledprinters met bescheiden afmetingen en prijzen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.