Goedkopere alternatieven voor MS Office missen toeters en bellen

0
91

Compatibiliteit
Alle producten claimen een uitstekende compatibiliteit met de producten van de concurrentie, maar dat moet u toch wel met een korrel zout nemen. Volgend overzicht maakt dit duidelijk.

Compatibiliteit Microsoft Office
Documenten gemaakt met Microsoft 2003 of eerdere versies mochten dan al wel perfect te bewerken zijn in andere pakketten, maar met Office 2007 strooit Microsoft roet in het eten. Een eerste reden is de nieuwe Office Open XML-indeling, het formaat waarin uw documenten in Office 2007 bij de standaardinstelling zullen worden opgeslagen (Word-documenten als .docx, .Excel-rekenbladen als .xlsx en PowerPoint-voorstellingen als .pptx). Er zullen wel plug-ins en patches uitkomen bij Corel en Sun, maar bij een standaardinstallatie kunnen WordPerfect noch StarOffice dit nieuwe formaat openen. Dit geldt trouwens ook voor de oudere Office-suites van Microsoft zelf, die kunnen er ook niet mee overweg.

Bestandsformaat
Microsoft heeft daarvoor al een compatibiliteitspakket samengesteld waarmee u bestanden met een Office Open XML-indeling kunt openen en opslaan in oudere versies van Microsoft Office. U kunt het pakket zelf installeren op uw computers waarop programma’s van Microsoft Office 2003, Microsoft Office XP of Microsoft Office 2000 worden uitgevoerd.
Hoe dan ook: momenteel lijkt het nog niet erg opportuun bestanden over te maken aan derden in dit nieuwe formaat, omdat u er nooit zeker van kunt zijn dat de bestemmeling het document ook zal kunnen openen.
Het is echter wel mogelijk het standaardformaat in Microsoft Office 2007 te wijzigen in het oude formaat.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelHeadset voor Microsoft Office Communicator 2007
Volgend artikelOKI ledprinters met bescheiden afmetingen en prijzen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.