Spammers weten niet van ophouden

0
50

Fabrikanten van MSA’s bieden vaak meerdere types aan. De interne software om het e-mailverkeer te beveiligen is dezelfde, maar de hardware verschilt naargelang de hoeveelheid mail die het apparaat moet verwerken. MSA’s die tegen hoge snelheid vele tienduizenden mails per dag moeten filteren, kosten uiteraard het meest.

Vier tips1. Centrale spamfilters of MSA’s zijn een must voor bedrijven die hun eigen mailserver draaien en beperken de hoeveelheid spam tot aanvaardbare niveaus.
2. Kleinere bedrijven kunnen hun mailserver uitbesteden aan hun ISP of aan een gespecialiseerde leverancier van e-maildiensten. De e-mail wordt dan door de ISP of leverancier gefilterd voor hij bij het bedrijf wordt afgeleverd.
3. De meeste e-mailprogramma’s en -diensten hebben een eigen spamfilter, maar de gebruiker moet die vaak wel zelf instellen.
4. Op de pc’s en notebooks van eindgebruikers wordt best nog een extra spamfilter geïnstalleerd.
1
2
3
4
5
Vorig artikelEfficiënte en gebruiksvriendelijke industriële barcodeprinters
Volgend artikelGroen is efficiënt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.