Spammers weten niet van ophouden

0
50

Websites

De geïnteresseerde Viagra-kopers werden gelokt naar vijftien verschillende websites die op honderd webservers draaiden. Op de websites stond een Canadees bedrijf met naam en toenaam vermeld, maar het bleek te gaan om een postadres in een groezelige achterbuurt van Toronto. Het webadres bleek gehost te zijn door een bedrijf in Californië, waarvan de onderzoekers echter alleen een postbusadres konden achterhalen.

De onderzoekers van IronPort plaatsten ook een proefbestelling. Ze ontvingen een met de hand geadresseerd pakje met daarin een plastiek zakje met paarse pillen. Het pakje bleek overigens verzonden te zijn vanuit Mumbai in Indië. De pillen bevatten geen werkzame stof en bleken dus namaak te zijn.

Het is duidelijk dat achter deze spamaanval een professionele internationale criminele organisatie schuilging en dat dit vandaag voor de overgrote meerderheid van dergelijke aanvallen het geval is. Criminelen verdienen er heel wat geld mee. Deze vorm van cybercriminaliteit kost erg weinig om op te zetten en de kans op arrestaties is zeer klein.

Geen spam, aub
1
2
3
4
5
Vorig artikelEfficiënte en gebruiksvriendelijke industriële barcodeprinters
Volgend artikelGroen is efficiënt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.