Muziek ‘stroomt’ draadloos door het hele huis

5
98

geluidskwaliteit van de Xmod Receiver vergelijkbaar is met een goede budget cd-speler. Een digitale uitgang op de Receiver zou ideaal zijn om dit probleem te omzeilen met een versterker die zo’n ingang heeft. Onze Marantz AV9000 heeft zo’n ingang en laat ook een beduidend betere geluidskwaliteit horen als we de dezelfde mp3’s digitaal naar hem streamen via een pc voorzien van een geluidskaart met digitale uitgang.

Linux
We probeerden de Xmod zender ook even in te pluggen op een pc met Ubuntu 7.04 Feisty Linux aan boord. In tegenstelling tot Windows XP liet Ubuntu helemaal niets op het scherm zien (dus geen hardware-detectie en installeren van stuurbestanden), maar de Creative bleek toch volledig herkend en geïnstalleerd te zijn. We konden probleemloos muziekbestanden afspelen onder Linux en de afstandsbediening van de Receiver kon de Linux afspeelsoftware ook bedienen zoals het hoort. Dat verdient een pluim!

Creative Xmod Wireless Creative X-FI Wireless Receiver

De Creative Xmod en X-FI Wireless Receiver: uiterlijk verschillen enkel de afstandsbedieningen

Conclusie
Creative heeft met de Xmod Wireless een snel en gemakkelijk installeerbaar draadloos muzieksysteem ontworpen, waarmee je je muziekbibliotheek op verschillende plaatsen in huis kan beluisteren. Nadeel vinden we dat Creative op de ontvangers geen digitale uitgang voorzag, noch een schermpje zodat je ook in andere ruimtes kunt zien welk nummer speelt. Wil je het systeem helemaal benutten en naast de zender nog vier ontvangers gebruiken, dan wordt het wel een duur systeem.
Adviesprijs

Creative Xmod Wireless: € 199
Extra X-Fi Receivers kosten € 99 per stuk
Creative Xdock Wireless: € 299
Systeemvereisten

* Microsoft Windows Vista of Windows XP (Service Pack 2, x64 Edition of Media Center Edition)
* 1 Ghz Intel Pentium III, AMD of gelijkwaardige processor
* 256 MB RAM-geheugen (512 MB voor Vista)
* Vrije USB-poort
Kort
– In minder dan geen tijd schalde de muziek uit onze luidsprekers
– Het hele Xmod Wireless systeem speelt veel zachter dan een gewone geluidskaart 
1
2
3
4
Vorig artikelNetwerkopslagoplossing in een compacte behuizing
Volgend artikelStromend water
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Beste VOODOOS!L,
    Windows XP / sitecom usb stick herkent de MBR-100 bij mij wel, maar connecten lukt niet echt.
    Wat kan er nog mis zijn ?
    mvg.
    Wim

  2. Welke Bluetooth USB stick moet ik dan gebruiken om met de MBR-100 te communiceren? Mijn BlueSoleil dongle in ieder geval niet….

  3. @ Dirk.
    en hoe komt het geluid dan op je stereo?
    I-mac + I-tunes ===== (draadloos)====> stereo  ??
    De Sony oplossing lijkt mij prima

  4. Ik gebruik zelf de Sony-Ericsoon MBR-100 Bluetooth Music Broadcast. Deze maakt het mogelijk om via bluetooth (A2DP) draadloos muziek te streamen naar je Hifi. Het toestel bestaat enkel uit een zeeeer klein bluetooth ontvangertje, die gewoon aan een stereoinstallatie kan gekoppeld worden (3,5" stereo hoofdtelefoon aansluiting). Er zit zelf een lithium batterij (8u) in zodat je niet verplicht bent om de meegelverde adapter continu te gebruiken. Pc met ingebouwde bluetooth heeft dus enkel dit apparaatje nodig, voor andere pc’s kan je een klein bluetooth USB stickje kopen (minder dan 20euro). al bij al zeer tevreden over deze MBR-100. kost minder dan 70 euro. ik kan zelfs vanaf mijn PDA muziek naar mijn hifi streamen. Lijkt mij veel interessanter dan deze lompe en dure oplossing van Creative, waarbij je verplicht bent om steeds op netstroom te verbinden.

  5. …en dan te weten dat dit al jaren gewoon standaard aanwezig is in elke Mac met iTunes en een Airport kaart (die er ook gewoon standaard in zit)…

Reacties zijn gesloten.