Muziek ‘stroomt’ draadloos door het hele huis

5
98

afstandsbediening. Toen we de Repeat-knop indrukten kreeg onze tekst een tab-verschuiving en met het indrukken van de Shuffle-knop verscheen plotseling ook het "zoek- en vervang"-venster in Word. Sommige knoppen op de afstandsbediening lijken wat te ‘stevig’ geprogrammeerd, want activeren ongewild ook functies in andere programma’s.
Creative Xmod Wireless X-FiOp de afstandsbediening bevinden zich bovenaan ook nog knoppen waarmee je de X-FI Crystalizer functie en de  X-FI CMSS-3D functie kunt in- of uitschakelen. Dit zijn door Creative ontwikkelde technologieën waarmee je de luisterervaring kunt verbeteren. Met de Crystalizer functie krikt de geluidskaart de hoge en lage tonen van gecomprimeerde muziek op. De CMSS-3D functie dient om de muziek een surround-gevoel mee te geven. Persoonlijk vonden we de muziekervaring bij sommige geluidsfragmenten vaak niet echt beter worden door het activeren van deze functies, integendeel, vooral klassieke en instrumentale muziek heeft er geen baat bij. De 3D-functie zorgt soms ook voor oversturing als je het volume wat durft opendraaien. Maar bij gebruik van een koptelefoon – de Xmod Wireless heeft op de voorkant ook een koptelefoonaansluiting – vonden we het 3D-gevoel verbazend goed in de meeste gevallen. De muziek lijkt zich te verplaatsen van tussen je oren naar ergens boven je hoofd en klinkt veel ruim(telijk)er.

Ontvangen
Als je de Xmod Wireless hebt ingesteld, dan kun je vervolgens in een andere kamer de X-Fi Wireless Receiver opstellen. Tot op dertig meter van de zender kunnen de ontvangers werken. De technologie maakt gebruik van een 2,4 GHz draadloze verbinding, zoals DECT telefoons of WiFi-producten. Daardoor is interferentie met andere draadloze verbindingen in huis mogelijk. De Receiver dien je aan het stroomnet te koppelen. Je kunt twee actieve stereo-luidsprekers of een 2.1 geluidssysteem op de Receiver aansluiten. Als je de Wireless Receiver aanzet wordt die automatisch gepaard met de Xmod Wireless zender.

Creative Xmod Wireless Receiver aansluitingen

De aansluitingen Creative van de Xmod Wireless Receiver

Een groen LED-lichtje op de achterkant geeft aan dat de verbinding tot stand is gebracht. Hetzelfde proces kun je herhalen als je nog meer ontvangers wil installeren. Wij installeerden de Xmod Wireless in onze keuken, sloten er een 2.1 geluidssysteem op aan en speelden probleemloos muziek toen de

1
2
3
4
Vorig artikelNetwerkopslagoplossing in een compacte behuizing
Volgend artikelStromend water
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Beste VOODOOS!L,
    Windows XP / sitecom usb stick herkent de MBR-100 bij mij wel, maar connecten lukt niet echt.
    Wat kan er nog mis zijn ?
    mvg.
    Wim

  2. Welke Bluetooth USB stick moet ik dan gebruiken om met de MBR-100 te communiceren? Mijn BlueSoleil dongle in ieder geval niet….

  3. @ Dirk.
    en hoe komt het geluid dan op je stereo?
    I-mac + I-tunes ===== (draadloos)====> stereo  ??
    De Sony oplossing lijkt mij prima

  4. Ik gebruik zelf de Sony-Ericsoon MBR-100 Bluetooth Music Broadcast. Deze maakt het mogelijk om via bluetooth (A2DP) draadloos muziek te streamen naar je Hifi. Het toestel bestaat enkel uit een zeeeer klein bluetooth ontvangertje, die gewoon aan een stereoinstallatie kan gekoppeld worden (3,5" stereo hoofdtelefoon aansluiting). Er zit zelf een lithium batterij (8u) in zodat je niet verplicht bent om de meegelverde adapter continu te gebruiken. Pc met ingebouwde bluetooth heeft dus enkel dit apparaatje nodig, voor andere pc’s kan je een klein bluetooth USB stickje kopen (minder dan 20euro). al bij al zeer tevreden over deze MBR-100. kost minder dan 70 euro. ik kan zelfs vanaf mijn PDA muziek naar mijn hifi streamen. Lijkt mij veel interessanter dan deze lompe en dure oplossing van Creative, waarbij je verplicht bent om steeds op netstroom te verbinden.

  5. …en dan te weten dat dit al jaren gewoon standaard aanwezig is in elke Mac met iTunes en een Airport kaart (die er ook gewoon standaard in zit)…

Reacties zijn gesloten.