Muziek ‘stroomt’ draadloos door het hele huis

5
98

verbinding met de zender was gemaakt. Creative levert bij de Wireless Receivers ook een afstandsbediening. Die heeft dezelfde lay-out en knoppen als de afstandsbediening van de Xmod Wireless zender, inclusief de X-FI Crystalizer en de X-FI CMSS-3D knoppen. Het enige wat ontbreekt zijn de knoppen om de draadloze ontvangers te activeren of uit te schakelen. Met de afstandsbediening van de zender kun je immers bepalen hoe de muziek gestreamd wordt: je kunt alle ontvangers muziek laten afspelen met de Broadcast-knop, of je kunt kiezen welke Wireless Receivers muziek mogen afspelen met de Zone-knoppen. Zoals vermeld kan je tot vier draadloze ontvangers aansluiten.

Met de afstandsbediening van de zender kun je bepalen hoe de muziek gestreamd wordt

Je hebt op afstand natuurlijk geen zicht op wat je computer afspeelt en spijtig genoeg heeft de Receiver ook geen schermpje om je dat te tonen. Als je bijvoorbeeld internetradio beluistert via het Xmod systeem en je hoort een nummer waarvan je de artiest(en) wil kennen, dan zul je naar de kamer moeten waar de pc of notebook staat met de Xmod Wireless die de muziek streamt.

Geluidskwaliteit
De eerste vaststelling is meteen dat het hele systeem veel zachter speelt dan een gewone geluidskaart. Dat wordt nog prangender als je de Receiver aansluit op een stereo-installatie. Het uitgangsniveau van die stereo-aansluiting blijkt veel te zacht: wij moesten onze versterker op ruim 90% volume zetten om een fatsoenlijk luisterniveau te halen. Dat hoge volume van de versterker laat ruis horen en bij harde pianonoten is soms wat vervorming te horen. Zowel de ruis als de vervorming zijn bewijsbaar afkomstig van de Xmod receiver: de versterker heeft geen last van vervorming of ruis, zelfs als hij volledig open staat. Wij hebben de Xmod receiver aangesloten op een Marantz AV9000 voorversterker, Luxman M-03 eindversterker en Audiostatic DCM3 elektrostatische luidsprekers. Dat stelde ons in staat de kleinste misvormingen in de geluidsweergave zeer duidelijk te horen. Samenvattend kunnen we zeggen dat de

1
2
3
4
Vorig artikelNetwerkopslagoplossing in een compacte behuizing
Volgend artikelStromend water
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Beste VOODOOS!L,
    Windows XP / sitecom usb stick herkent de MBR-100 bij mij wel, maar connecten lukt niet echt.
    Wat kan er nog mis zijn ?
    mvg.
    Wim

  2. Welke Bluetooth USB stick moet ik dan gebruiken om met de MBR-100 te communiceren? Mijn BlueSoleil dongle in ieder geval niet….

  3. @ Dirk.
    en hoe komt het geluid dan op je stereo?
    I-mac + I-tunes ===== (draadloos)====> stereo  ??
    De Sony oplossing lijkt mij prima

  4. Ik gebruik zelf de Sony-Ericsoon MBR-100 Bluetooth Music Broadcast. Deze maakt het mogelijk om via bluetooth (A2DP) draadloos muziek te streamen naar je Hifi. Het toestel bestaat enkel uit een zeeeer klein bluetooth ontvangertje, die gewoon aan een stereoinstallatie kan gekoppeld worden (3,5" stereo hoofdtelefoon aansluiting). Er zit zelf een lithium batterij (8u) in zodat je niet verplicht bent om de meegelverde adapter continu te gebruiken. Pc met ingebouwde bluetooth heeft dus enkel dit apparaatje nodig, voor andere pc’s kan je een klein bluetooth USB stickje kopen (minder dan 20euro). al bij al zeer tevreden over deze MBR-100. kost minder dan 70 euro. ik kan zelfs vanaf mijn PDA muziek naar mijn hifi streamen. Lijkt mij veel interessanter dan deze lompe en dure oplossing van Creative, waarbij je verplicht bent om steeds op netstroom te verbinden.

  5. …en dan te weten dat dit al jaren gewoon standaard aanwezig is in elke Mac met iTunes en een Airport kaart (die er ook gewoon standaard in zit)…

Reacties zijn gesloten.