Hotspots vormen goedkoop alternatief voor dure gsm

0
80

deze technologie: in de grote agglomeraties en in de buurt van grote infrastructuren zoals vliegvelden of snelwegrestaurants vindt de gebruiker veel gemakkelijker hotspots terug dan in kleinere steden of op het platteland. Dat is ergens wel logisch want de operatoren zetten hun hotspot natuurlijk het liefst op een locatie waar veel volk passeert.
Bij mijn zoektocht naar een hotspot in Turnhout vond ik in de Nederlandse internetdatabase Hotspotsvinden.nl zestien locaties terug. Belgacom en Telenet hebben de meeste hotspots in Turnhout, maar ik vond ook gratis hotspots terug van Free-hotspot.com en FON.com. Hotspontsvinden.nl laat duidelijk zien van wie de hotspots zijn, wat gemakkelijk is als u een vast abonnement hebt en alleen de hotspots van uw operator wilt gebruiken. Natuurlijk kunt u in dat geval ook direct naar diens website surfen om de gewenste hotspot terug te vinden.

Optionele korte gebruikersenquête bij free-hotspot.com

Optionele korte gebruikersenquête bij free-hotspot.com

Ik koos als test een gratis hotspot van Free-hotspot.com uit in een café aan een invalweg richting Turnhout. Het café was tijdens mijn test gesloten, maar ik kon met mijn onder Windows XP draaiende Sony Vaio notebook probleemloos het signaal opvangen in mijn wagen geparkeerd voor de deur. In de buurt waren trouwens nog twee andere (beschermde) privé-hotspots actief, maar die interfereerden niet met de publieke hotspot. Als ik vervolgens mijn browser opende verscheen automatisch een introductiepagina van free-hotspot.com, met hun gebruiksvoorwaarden. Eens ik die aanvaard had, werd mij nog gevraagd om een korte enquête in te vullen. Vervolgens kon ik vrij internetten en e-mailen, net zoals ik dat bij mij thuis gewend ben.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelTopmodel in Canon’s populaire Digital IXUS reeks onder loep
Volgend artikelProjectoren voor kleine tot middelgrote kantoren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.