Hotspots vormen goedkoop alternatief voor dure gsm

0
80

ingeschakeld. Wees dus extra voorzichtig en zorg er zeker voor dat er een firewall op uw notebook actief is (als u met Windows XP of Windows Vista werkt zou dit standaard al het geval moeten zijn). Voor het overige moet u exact dezelfde voorzorgen nemen als wanneer u thuis op het internet surft. Zorg er dus voor dat de beveiligingssoftware op uw pc is ingeschakeld en bijgewerkt met de laatste versies.

Is het gezond?
Er is de laatste tijd nogal wat te doen over de gezondheidsinvloeden van allerlei draadloze apparatuur. Zeker over GSM heersen nogal wat twijfels. Wi-Fi netwerken zijn echter eerder vergelijkbaar met FM-radio’s dan met GSM. De zenders werken aan zeer lage energieniveaus, typisch twintigmaal minder dan GSM. Draadloze netwerken zenden en ontvangen bovendien met opstootjes. Een gebruiker die bijvoorbeeld 100 MB per dag verstuurt of ontvangt is minder dan tien minuten ‘in de lucht’. Zelfs als er honderd mensen in één en hetzelfde gebouw gebruik maken van Wi-Fi dan nog blijven de energieniveaus vergelijkbaar met die van één à drie gebruikers, omdat er per tijdssegment en per ‘cel’ slechts één tot maximaal drie zenders actief zijn.

Wat het kost
Het goedkoopste publieke hotspot-netwerk is dat van FON. De gebruiker betaalt 3 euro per dag. FON heeft tienduizenden hotspots over de hele wereld, waaronder meer dan 800 in België. Free-hotspot levert volledig gratis hotspot-toegang, maar u moet dan wel de reclame voor lief nemen. Het netwerk is met ongeveer 50 Belgische toegangspunten ook veel minder uitgebreid. Telenet heeft meer dan 1.200 hotspots. U betaalt 5 euro voor twee uur toegang. Een dagkaart kost 20 euro. Belgacom en Proximus hebben samen meer dan 1.000 hotspots. Ook hier betaalt u 5 euro voor twee uur toegang.

Misschien hebt u al betaald zonder het te weten?
Hebt u al een regulier breedbandinternetabonnement bij Belgacom Skynet of Telenet dan mag u gedeeltelijk gratis of goedkoper

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelTopmodel in Canon’s populaire Digital IXUS reeks onder loep
Volgend artikelProjectoren voor kleine tot middelgrote kantoren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.