Hotspots vormen goedkoop alternatief voor dure gsm

0
80

internetten op de hotspots van uw operator.

Telenet
Klanten van ExpressNet, ExpressNet Plus en ExpressNet Turbo kunnen met een hotspotabonnement zo lang surfen als ze willen. Klanten van ExpressNet en ExpressNet Plus betalen hiervoor 9,95 euro extra per maand. Voor ExpressNet Turbo-klanten is het hotspotabonnement helemaal gratis.

Belgacom Skynet
Als u reeds een Belgacom Skynet ADSL Go-, ADSL Plus-, ADSL Pro- of Office-, SDSL Skynet- of VDSL Boost/Office-abonnement hebt, dan kunt u gratis een aantal uren per maand surfen met gebruikmaking van de login en het wachtwoord die u normaal gebruikt (tussen de drie en de vijf uren per maand, al naargelang het type abonnement). Het volume dat u op deze manier verbruikt, wordt gerekend bij uw totale maandelijks toegestane transfervolume. Dit geldt alleen voor de drie à vijf surfuren die u gratis krijgt. Verbruikt u meer uren dan de gratis uren die voorzien zijn in uw abonnement dan kunt u voor 10 euro per maand de optie Hotspot Extra Time Limited nemen op uw Belgacom ADSL Light, Go en Plus abonnementen voor dertig uren surftijd extra per maand. U moet dan wel een contract van één jaar afsluiten. Een alternatief is het Hotspot Time Pack, waarmee u eenmalig vijf extra surfuren voor hotspots koopt voor 15 euro.

Problemen?
Ondervindt u problemen bij het verbinden, dan moet u eventuele proxyservers uitschakelen in uw webbrowser. Sommige thuis- en bedrijfsnetwerken verplichten u te surfen via een proxyserver, maar dat werkt natuurlijk niet als u via een publiek hotspot surft.

Praktisch
Om te weten hoe een en ander in de praktijk werkt, ging ik op zoek naar een hotspot in de buurt van Turnhout. Ik stootte al onmiddellijk op een probleem met

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelTopmodel in Canon’s populaire Digital IXUS reeks onder loep
Volgend artikelProjectoren voor kleine tot middelgrote kantoren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.