‘F1’-notebooks meer dan alleen een designgimmick?

0
129

Uitrusting
Kloppend hart van de Ferrari 1000 is een krachtige 2 GHz Turion64 X2 processor van Ferrari F1-sponsor AMD. Die processor heeft twee uitvoeringskernen, wat de prestaties opkrikt. De Ferrari 1000 komt standaard met 2 GB werkgeheugen, wat kan worden uitgebreid tot 4 GB. Het scherm wordt aangestuurd door een krachtige ATI Radeon Xpress 1150 videochip met 512MB videogeheugen, dat voor een stuk wordt gedeeld met het normale werkgeheugen van de notebook. Deze specificaties zijn voldoende om Vista, de volgende versie van Windows, op volle kracht te kunnen draaien. Een sticker verkondigt dan ook dat deze Ferrari 1000 ‘Windows Vista PremiumReady’ is.

Ferrari_achter.jpg
Kloppend hart van de Ferrari 1000 is een krachtige 2 GHz Turion64 X2 processor van Ferrari F1-sponsor AMD (foto: Stef Vanschoubroek)

De Lamborghini wordt aangedreven door een 2 GHz Intel Core Duo T2500 Centrino-processor die eveneens twee prestatieverbeterende uitvoeringskernen heeft. Het werkgeheugen van 2 GB kan eveneens tot 4 GB worden uitgebreid. Videokaart van dienst is hier een nVidia GeForceGo 7400VX met tot 512 MB gedeeld videogeheugen. De Lamborghini is voldoende uitgerust om Windows Vista op volle snelheid te kunnen draaien, al maakt fabrikant Asus daar niet expliciet melding van. Qua uitrusting zijn beide notebooks aan elkaar gewaagd.

Lamborghini_achter.jpg
De Lamborghini wordt aangedreven door een 2 GHz Intel Core Duo T2500 Centrino-processor (foto: Stef Vanschoubroek)

1
2
3
4
5
Vorig artikelOpvolger van populaire digitale spiegelreflexcamera nog beter
Volgend artikelSpyware succesvol te lijf met de hulp van Linux
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.