‘F1’-notebooks meer dan alleen een designgimmick?

0
129

Scherm
De Ferrari 1000 heeft een 12,1 inch TFT-kleurenscherm met een breedbeeldresolutie van 1280 x 800 pixels. Acer’s CrystalBrite-technologie zorgt voor een betere beeldkwaliteit, vooral dan bij video, multimedia en foto’s. Deze speciale coating benadrukt de zo belangrijke zwarttinten in videobeelden, iets waar LCD-schermen traditioneel niet zo goed in zijn. Een nadeel is wel dat het scherm sterk weerkaatsend is en bijna als een spiegel kan worden gebruikt. Hoe storend je dit vindt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. De weerkaatsing is ook erger onder bepaalde lichtomstandigheden, zoals bij tl-verlichting. Boven het scherm is een webcam geïntegreerd met een resolutie van 1,3 megapixels. Deze OrbiCam kan 225 graden naar boven of naar beneden worden gedraaid.

Ferrari.jpg
De Acer Ferrari 1000 (foto: Stef Vanschoubroek)

De Lamborghini VX1 heeft een groot 15,4 inch TFT-kleurenscherm met een breedbeeldresolutie van 1400 x 1050 pixels. Ook dit scherm heeft een speciale coating om de zwartweergave van videobeelden te verbeteren. Hier heet dit snufje Color Shine. Het nadeel is het zelfde als bij de Ferrari: een hoge mate van weerkaatsing die soms storend werkt. De notebook van Asus heeft geen ingebouwde webcam. Het scherm van de Ferrari is uiteraard kleiner dan dat van de Lamborghini, maar qua kwaliteit zijn beide schermen aan elkaar gewaagd.

Lamborghini.jpg
De Asus Lamborghini VX1 (foto: Stef Vanschoubroek)

1
2
3
4
5
Vorig artikelOpvolger van populaire digitale spiegelreflexcamera nog beter
Volgend artikelSpyware succesvol te lijf met de hulp van Linux
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.