Belofte maakt schuld

1
40

AL_0009.JPG

Brumhart verdween voor meer dan 24 uur uit de lucht

Ook de stabiliteit van de servers (of beter gezegd, het gebrek daaraan) is bijzonder frustrerend. In de maand dat ondergetekende het spel mocht uitproberen zijn er talloze “emergency maintenance” beurten geweest die de server voor enkele uren ontoegankelijk maakten. Brumhart is op een gegeven moment zelfs meer dan 24 uur uit de lucht geweest en de problemen waren dusdanig ernstig dat NHN het nodig achtte een “roll back” van de hele server door te voeren. Klinkt aardig, maar in wezen is het een eufemisme voor het domweg terugzetten van een back-up van de dag ervoor met als gevolg dat alle spelers van die server al hun verwezenlijkingen van de voorafgaande 24 uur in rook zien opgaan. Nauwelijks een dag later werd opnieuw een roll back doorgevoerd.

AL_0008.jpg

Bij het voortbewegen van je karakter via het point-and-click systeem met de muis gedraagt de camera zich soms behoorlijk onvoorspelbaar

De gebruikersinterface is ook compleet knudde. Volgens de specificaties kan je je karakter voortbewegen met de muis of met de WASD toetsen van je toetsenbord. Helaas is NHN er bij de programmatie van uit gegaan dat iedereen een QWERTY toetsenbord heeft en komt er van toetsenbordcontrole weinig in huis als je een AZERTY klavier hebt. Hermappen van je toetsenbord naar een US AZERTY is de enige werkende oplossing voor wie toetsenbordcontrole wil hebben. Helqqs ko,t dqt de kzqliteit vqn ingetypte tekst in de diverse chqt vensters niet echt ten goede. Bewegen met de muis is het enige alternatief (voor zover ik kon nagaan ondersteunt Archlord geen enkele externe game controller). Door te klikken op een plek in de omgeving geef je je karakter te kennen naar waar het moet lopen. Door de muis te bewegen met de linker muisknop ingedrukt kan je de camera van positie veranderen zodat je kan ‘kijken’ in de richting waarin je loopt. In relatief rustige omgevingen (weinig obstakels en niet al te veel monsters die je de weg versperren) is dit vrij werkbaar, maar in gebieden met veel obstakels wordt het toch behoorlijk moeilijk om doorheen het landschap te manoeuvreren, zeker wanneer je achternagezeten wordt door een bende pisnijdige monsters. Bovendien blijft je karakter om de haverklap steken achter allerhande obstakels en gedraagt de camera zich niet altijd zoals je verwacht.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMeest compacte iPod ooit
Volgend artikelDigitale muziek beluisteren in alle vrijheid

1 REACTIE

  1. ikzelf speel archlord nu al haast 2 maanden en heb de start problemen ook gezien ze zijn nu grotendeels verdwenen mijn boogschutter rent naadloos door het beeld en questen doe ik samen met mijn medespelers over het algemeen is het spel niet te vergelijken met wow en staat zowel grafisch als inhoudelijk op een veel hoger peil . inderdaad hadden ze de beta langer door moeten voeren want de eerste (betaalde )maand was het nagenoeg onspeelbaar .
    mijn beoordeling voor nu is een 8.0

Reacties zijn gesloten.