Belofte maakt schuld

1
40

Vernieuwend?
Tot zover is Archlord dus ouwe koek in een ander jasje en huisvest het spel zowat exact hetzelfde als al de andere spelen van hetzelfde genre. Onder het motto “draai eens een vriend de nek om” biedt Archlord evenwel het concept van PvP gevechten (person versus person). Hoewel Archlord aanvankelijk start als een puur PvE (person versus environment) spel, ligt de nadruk eigenlijk op de strijd tussen de diverse spelers om de sterkste en beste van de server te worden.
Na enkele weken monsters najagen en koppen afhakken blijken deze monsters enkel maar in het spel aanwezig te zijn om de spelers toe te laten een voldoende hoog niveau te bereiken en genoeg financiële en materiële middelen te vergaren om de eigenlijke machtsstrijd aan te kunnen. Vanaf een bepaald niveau kan je namelijk ook de spelers die zich buiten de stadsmuren begeven, aanvallen en doden. Uiteraard is het wat hoog gegrepen om in je eentje een hele server te veroveren. Daarom is het binnen Archlord uitermate belangrijk om aan te sluiten bij een goede gilde.

AL_0011.jpg

Eindeloos en geestdodend slachtwerk (level grinding) is een onontkoombaar gegeven binnen Archlord

Zo’n gilde is een groep van maximaal 50 personen, geleid door een gildemeester, die samenwerkt om het leven van de andere gilden zo moeilijk mogelijk te maken. Door elkaar uit te dagen en in een heuse bendeoorlog te verslaan, kunnen punten verdiend worden. De drie gilden met het hoogste aantal punten komen elke maand in aanmerking om één van de drie kastelen die zich in het spel bevinden aan te vallen en trachten te veroveren. De winnende gilde krijgt één van de vijf Archons en het recht om het kasteel voor de rest van de maand te gebruiken.

AL_0010.jpg

Eén van de kastelen die je met je gilde moet trachten te veroveren om de titel van Archlord te kunnen verzilveren

Daarna is het aan de leiders van de drie gilden die een kasteel hebben weten te bemachtigen om het tegen elkaar op te nemen. De winnaar van deze krachtmeting verovert de Archons van de verliezers. Wie tenslotte drie Archons heeft weten te vergaren, kan de strijd aanbinden met de bewaker (de Castle Guardian) van het Archlord kasteel. De inzet is de titel van Archlord, de ultieme heerser van de server, die voor de komende maand gebruik kan maken van talloze voordelen (zoals unieke toverspreuken, wapens en uitrusting, een legertje persoonlijke body guards, een draak om op rond te vliegen en de mogelijkheid om belasting te heffen en zelfs het weer in Chantra te bepalen).

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMeest compacte iPod ooit
Volgend artikelDigitale muziek beluisteren in alle vrijheid

1 REACTIE

  1. ikzelf speel archlord nu al haast 2 maanden en heb de start problemen ook gezien ze zijn nu grotendeels verdwenen mijn boogschutter rent naadloos door het beeld en questen doe ik samen met mijn medespelers over het algemeen is het spel niet te vergelijken met wow en staat zowel grafisch als inhoudelijk op een veel hoger peil . inderdaad hadden ze de beta langer door moeten voeren want de eerste (betaalde )maand was het nagenoeg onspeelbaar .
    mijn beoordeling voor nu is een 8.0

Reacties zijn gesloten.