Belofte maakt schuld

1
40

Archlord in een notendop
Het verhaal rond Archlord speelt zich af in Chantra, het betoverende continent van magie en mysterie en ooit de thuishaven van de Elementals, thans echter het vaderland van drie grote rassen: de Orcs, de Elven en de Mensen. Verschillend zowel van aard, gestalte als gewoontes streven ze elk naar hetzelfde doel, namelijk het terugvinden van de vijf Archons, de edelstenen waarin de Elementals eeuwen geleden en vlak voor hun mysterieuze verdwijning al hun macht en kennis hebben geënt. Tot dusver werden vier van de vijf Archons teruggevonden. De Archon van Vuur rust in het zwaard Brumhart dat in het bezit is van de Mens Nathan. De Archon van Aarde rust in de staf Gaiahon gedragen door de Orc Walcure. Twee andere Archons zitten vervat in Evengarda, de boog van de Elf Gracia. De legende voorspelt dat hij die er in slaagt om alle vijf de Archons in zijn bezit te krijgen, de alleenheerser van Chantra zal worden, de opperste in gezag, de Archlord zeg maar.

AL_0003.JPG

De keuzemogelijkheden voor het vormgeven van je spelkarakter zijn erg beperkt in Archlord

Op het eerste gezicht onderscheidt Archlord zich in niets van de andere MMORPG spelen. Als speler heb je de keuze uit de drie rassen (Orc, Elf of Mens) en binnen elk ras kan je verder kiezen uit een aantal rasspecifieke klassen. Archlord biedt op dit vlak opvallend weinig variatie. Als Orc kan je kiezen voor de rol van Berzerker of Tovenaar (beiden mannelijk) of Jager (vrouwelijk). Elven zijn altijd vrouwelijk en kennen Elementalisten en Boogschutters. Ook de Menselijke Boogschutters zijn vrouwelijk, net als hun Magiërs terwijl de Ridders altijd mannelijk zijn. Andere combinaties van ras, klasse en geslacht zijn niet mogelijk.

AL_0004.jpg

De drie rassen waaruit je in Archlord kan kiezen: van links naar rechts een Orcish Hunter, een Moon Elf Ranger en een Hume Knight

Op zich getuigt dit al van artistieke luiheid aan de kant van NHN die zich door het vastleggen van deze combinaties op een gemakkelijke wijze afmaakt van een flink pak teken- en rendeerwerk en bijhorende animatie. Slecht nieuws dus voor de Dolle Dina’s die liever als vrouwelijke Ridder door Chantra gestruind hadden; emancipatie staat blijkbaar niet in de zuidkoreaanse woordenlijst. Bovendien ook behoorlijk frustrerend omdat door dit flagrante gebrek aan diversiteit de hele wereld van Chantra vol lijkt te lopen met puntgave klonen van je eigen karakter en verdacht veel begint weg te krijgen van het blauwe plunje tijdperk van China ten tijde van Mao Tse-Tung.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMeest compacte iPod ooit
Volgend artikelDigitale muziek beluisteren in alle vrijheid

1 REACTIE

  1. ikzelf speel archlord nu al haast 2 maanden en heb de start problemen ook gezien ze zijn nu grotendeels verdwenen mijn boogschutter rent naadloos door het beeld en questen doe ik samen met mijn medespelers over het algemeen is het spel niet te vergelijken met wow en staat zowel grafisch als inhoudelijk op een veel hoger peil . inderdaad hadden ze de beta langer door moeten voeren want de eerste (betaalde )maand was het nagenoeg onspeelbaar .
    mijn beoordeling voor nu is een 8.0

Reacties zijn gesloten.