Belofte maakt schuld

1
40

De keuze van je klasse legt meteen ook een aantal fysieke en psychische eigenschappen vast, zoals kracht, behendigheid, intelligentie en uithoudingsvermogen en bepaalt tegelijk welke wapens en wapenuitrusting je karakter kan dragen. Na het aanmaken van je karakter en je spelaccount moet je een server kiezen. De keuzelijst bevat momenteel drie servers, waarvan er slechts twee actief zijn: Brumhart en Gaiahon (niet toevallig genoemd naar de wapens waarin de Archons van Orc en Humans vervat zitten). De bedoeling van de derde server (Evengarda) blijft voorlopig een mysterie.
Hoewel dit geen regel is, blijkt de Brumhart server voorbehouden te zijn voor Amerikaanse spelers, terwijl Gaiahon voornamelijk bevolkt wordt door Europeanen. Let dus bij de keuze van een server op. Je kan achteraf niet meer veranderen en er is weinig plezier te beleven aan het rondlopen op een server waarvan 90% van de spelers rustig in hun bed liggen te ronken net op het moment dat jij een spannend avondje Archlord gepland had.

AL_0006.jpg

Het decor in de steden van Archlord is best mooi om naar te kijken, maar je kan geen enkel gebouw betreden

Na de initiatieprocedure wordt je karakter op het centrale marktplein van je vaderstad neergepoot en kan het avontuur beginnen. Aanvankelijk start je in niveau 1, uitgerust met beginnerskledij en een trainingswapen en zonder een rooie duit op zak. Het is de bedoeling dat je ervaringspunten (exp) verdient door buiten de stadsmuren monsters te gaan verslaan. Wanneer je voldoende punten hebt verdiend, ga je één niveau omhoog. Ook de monsters hebben niveaus, hoe verder je je uit de stad waagt, hoe hoger hun niveau en hoe meer punten je krijgt voor het doden ervan. De monsters laten ook allerhande leuke en bruikbare dingen vallen zoals drankjes, wapens en uitrusting. Die kan je oprapen en meenemen zolang er plaats is in je rugzak. Vanaf een bepaald niveau is het zelfs mogelijk om bijkomende vaardigheden te leren zoals het zakkenrollen van verslagen monsters, het villen van de kadavers of het wegsnijden van smakelijke stukjes vlees om er, via je kookkunst of je alchemiekennis, versterkende drankjes of maaltijden van te bereiden.

AL_0012.jpg

Everzwijntjes pesten bij volle maan

Naast ervaringspunten is geld (hier in de vorm van goudstukken) erg belangrijk. Met goud kan je nieuwe wapens, uitrusting en vooral medicijnen kopen en nieuwe vaardigheden leren. Telkens wanneer je een monster doodt, krijg je een beetje goud maar het merendeel van de goudstukken is te verdienen met de talloze opdrachten (quests) die de bewoners van de steden (NPC’s) je kunnen geven en het verkopen van je oorlogsbuit aan de NPC’s of aan je medespelers.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMeest compacte iPod ooit
Volgend artikelDigitale muziek beluisteren in alle vrijheid

1 REACTIE

  1. ikzelf speel archlord nu al haast 2 maanden en heb de start problemen ook gezien ze zijn nu grotendeels verdwenen mijn boogschutter rent naadloos door het beeld en questen doe ik samen met mijn medespelers over het algemeen is het spel niet te vergelijken met wow en staat zowel grafisch als inhoudelijk op een veel hoger peil . inderdaad hadden ze de beta langer door moeten voeren want de eerste (betaalde )maand was het nagenoeg onspeelbaar .
    mijn beoordeling voor nu is een 8.0

Reacties zijn gesloten.