Betere beveiliging Vista irriteert sommige gebruikers

4
131

Aero introduceert ook een snufje dat Flip 3D heet en waarmee gebruikers snel en visueel doorheen open vensters kunnen browsen met behulp van het rolwiel op de computermuis. 


Flip 3D in actie

Wie het graag vertrouwd houdt, kan desgewenst de "oude" XP-interface in Vista activeren. Op oudere computers zal dit standaard gebeuren, want die zijn niet snel genoeg om de nieuwe interface te draaien. Die is immers op vector- in plaats van bitmapbeelden gebaseerd. Vector graphics zijn opgebouwd met basisgeometrieën en werken veel sneller dan bitmaps die puntje per puntje worden weergegeven. De techniek wordt nu al vaak gebruikt in games en vergt een stevige grafische co-processor. Alleen recente zogenaamde 3D-videokaarten kunnen vectorbeelden snel genoeg weergeven. Als jouw videokaart ouder is dan een jaar of twee, zal Vista tijdens de installatie automatisch overschakelen naar de oude bitmap-gebaseerde interface. Je kunt overigens via de Vista Upgrade Advisor nagaan of jouw huidige pc of notebook Vista zal kunnen draaien.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKrachtige videokaart met stille koeling
Volgend artikelAldi verwent studenten met goedkope, doch vrij krachtige pc
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Vista is voor particulieren nog maar twee dagen op de markt, maar voor bedrijven al sinds eind november. Op die twee maanden zijn er eigenlijk geen grote problemen mee opgedoken. Ik heb het besturingssysteem nu al een aantal keren geïnstalleerd en dat ging telkens goed, bv. ook op een tablet-pc die nu eindelijk nederlandstalige handschriftherkenning krijgt (de xp versie van windows for tablet pc werkte alleen in het Engels). Welke versie kopen? De Home Premium is voor particuleiren wellicht de interessantste.

  2. Toch zal ik graag nog enkele maanden wachten alvorens mij Vista aan te schaffen … de kinderziektes zijn al op komst en het is amper twee dagen oud … laat de hackers maar eerst hun werk doen om de zwakke punten te vinden (en die zijn er zeker, Microsoft kennende …). Voor wanneer de eerste aanpassing? Binnen twee weken alvast!

Reacties zijn gesloten.