Betere beveiliging Vista irriteert sommige gebruikers

4
131


Interface
De cosmetische wijzigingen bij Vista zijn het meest zichtbaar. De meeste gebruikers zullen de nieuwe Aero ‘Glass’-interface te oordelen naar de veelal positieve reacties van testgebruikers snel genoeg onder de knieën krijgen. Zelfs leken valt het overigens op dat Microsoft bij de ontwikkeling van Aero duidelijk goed naar Apple’s MacOS X Aqua-interface heeft gekeken.


De nieuwe Aero-interface ziet er spectaculair uit, maar komt alleen tot zijn recht op recente pc’s met snelle 3D videokaarten

Aero biedt doorzichtige en geanimeerde vensters, driedimensionale pictogrammen en afbeeldingen, een geïntegreerde zoekfunctie om snel documenten en programma’s terug te vinden, en vensters en afbeeldingen die naadloos vergroten of verkleinen zonder kwaliteitsverlies.


De geïntegreerde zoekfunctie van Vista (hier in het nieuwe Start-menu) ligt onder vuur van de Europese Commissie

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKrachtige videokaart met stille koeling
Volgend artikelAldi verwent studenten met goedkope, doch vrij krachtige pc
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Vista is voor particulieren nog maar twee dagen op de markt, maar voor bedrijven al sinds eind november. Op die twee maanden zijn er eigenlijk geen grote problemen mee opgedoken. Ik heb het besturingssysteem nu al een aantal keren geïnstalleerd en dat ging telkens goed, bv. ook op een tablet-pc die nu eindelijk nederlandstalige handschriftherkenning krijgt (de xp versie van windows for tablet pc werkte alleen in het Engels). Welke versie kopen? De Home Premium is voor particuleiren wellicht de interessantste.

  2. Toch zal ik graag nog enkele maanden wachten alvorens mij Vista aan te schaffen … de kinderziektes zijn al op komst en het is amper twee dagen oud … laat de hackers maar eerst hun werk doen om de zwakke punten te vinden (en die zijn er zeker, Microsoft kennende …). Voor wanneer de eerste aanpassing? Binnen twee weken alvast!

Reacties zijn gesloten.