Muziekspeler, fotoviewer en manusje van alles

2
78


Duidelijk leesbaar, maar vreemde woordsplitsing

Tekst
Je kunt de iRiver U10 ook als tekstlezer gebruiken, met die beperking dat hij alleen TXT-bestanden herkent. Zonodig moet je dus vooraf Word-bestanden eerst met "Save As" omzetten in TXT-bestanden. De teksten worden op het scherm getoond op tien lijnen van elk ongeveer 35 letters, maar de woorden worden op het einde van de lijn gewoon afgebroken en op de volgende lijn verder weergegeven. Dat bemoeilijkt het lezen wel enigszins. Het lettertype is een Arial-variant, en is erg duidelijk. Er is geen zoekfunctie noch enige editeermogelijkheid, wat het praktische nut van deze tekstlezer wel beperkt.


Ook een FM radio is voorzien

FM Radio
De U10 is ook een draagbare FM radio. De aansluitkabel van de oortjes dient als antenne. Zenders kan je zowel manueel opzoeken of je laat de U10 zelf scannen. Je kunt tot twaalf voorkeurzenders vast instellen. De radio blijkt erg gevoelig, de klank is uitstekend en zonder ruis. Je kunt de uitzendingen trouwens ook opnemen met je U10.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKnokken om je naam te zuiveren
Volgend artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ben sinds paar weken in bezit van deze U10.. Ben wel tevreden over de kwaliteit van het beeldscherm, het geluid en het gemak.. maar ben zeer ontevreden over de video;s die je erop zou moeten kijken.. Het is mij nog niet gelukt om een dergelijk filmpje af te spelen op de Iriver. Namelijk hij geeft een fout melding, dat het formaat niet klopt, maar als ik hem heb omgezet naar de goede voorwaarden, doet hij het alsnog niet. Heeft iemand een goede tip of site waar ik een beter programma kan vinden om wel video;s te kunnen bekijken? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.